Nu är valparnas namn bestämda och det blir samma tema som vanligt, ett namn från en mytologi eller historisk person och deras färg kommer att vara med i namnet. De här gången är det ett namn från kinesisk mytologi och en historisk person. 

Tinniwinnies Xerxes Fawn Lord - Xerxes l, var fördd 519 f.kr och död 465 f.kr han var en persisk storkonung som tillhörde den akemenidiska dynastin. Han regerade mellan 486 och 465 f.kr. Xerxes var son till Dareios l och Kyross ll dotter Atossa. Xerxes var den av Dareios söner som föddes först efter hans trontillträde och Dareios utropade honom till sin efterträdare istället för den äldre brodern Artabazanes. Xerxes fick börja sin regering med att kuva en revolt i Egypten genom att angripa via deltat. Även i Babylonien pågick revolter genom att befästningar revs, tempel plundrades och Marduks staty förstördes. I och med detta avsade han sig titlarna Kung av Babylonien och Kung av Egypten och titulerade sig enbart Kung av Persien och Medien. Efter att ha kuvat revolter i Egypten och Babylonien tog han upp sin faders krigsplaner mot grekland. Kriget utkämpades både till lands och till sjöss och 480 f.kr lyckades han eter slaget vid Thermopyle inta Aten. men drog sig tillbaka till Mindre Asien efter ett flottnederlag vid slaget vid Salamis. 479 f.kr besegrades den kvarlämnade armen vid Plataiai och flottan Mykale.  Trots nederlagen tillskansade sig Xerxes stort inflytande i Grekland och inom det Persiska riket stärkte han det kejserliga traditionen med både nya byggnader och påkostade ceremonier inom hovet. Xerxes såg till att slutföra faderns byggnadsprojekt och påbörja egna i huvudstaden Persepolis. xerxes föll offer för en palatsrevolution och hans son Artaxerxes eftertädde honom. 

Tinniwinnies Xiwangmu Fawn Lady - Xiwangmu är en gudinna i kinesisk mytologi. I det tidigaste bokverket Shanhaijing framställdes hon som en skrämmande varelse, senare kom hon att uppfattas som härskarinna över ett jordiskt paradis och som förvaltare av odödlighetens hemlighet. Hon är den kvinnliga parten som en gång per år mötte sin manliga motsats Dong Wang Gong i en process som representerade motsatsernas förening. (Som Yin och Yang). Hon höll hov på berget Kunlun och kunde ibland ses flyga på en fågels rygg. Hon var ständigt uppvaktad av sina tjänarinnor jadeflickorna och deras trbenta fåglar. Ibland hade hon också kontakt med de legendariska första kejsarna Gaoyao, Huang-Di, Ku, Shun och Yao och med 6000 års mellanrum mognade hennes magiska persikor som kunde ge gudarna odödlighet. Den älsta avbildningen Xiwangmu hittades vid utgrävningen av Markis Haihuns grav (92-59 f.kr) som har pågått sedan 2011. På en polerad bronsspegel finns en bild på Xiwangmu tillsammans med Don Wang Gong.