Lure Racing dagen gick av stapeln den 31 oktober och det var många hundar anmälda. Det var många fler som hade velat komma men de kunde tyvärr inte den dagen. Vi hade anmält Mini och Briseis och våra valpköpare, Tina anmälde Julius, Jupiter, Loke, Trud, Urd och Uzume, Mona och Örjan anmälde Uma och Petra och Oskar anmälde Tor och Tammuz.  

Vi som var här hade en riktigt trevlig dag, vi dukade upp med långbord i vårt gästhus för att vi alla skulle kunna gå in och äta lunch och fika. Det blev verkligen jättemysigt.

Som vi nämnt tidigare så är det 11:e året (2010-2020) som vi anordnar lure racet och vi ville göra något speciellt, så vi i styrelsen skapade en ny vinnartitel, Mästare, vi gjorde även ett vandringspris för att uppmärksamma en duktig novis en hund som tävlar för första gången. Den nya titeln är till för att det finns en del riktigt duktiga hundar som vinner flera gånger och när en hund blivit lure racing eller rakbane vinnare för tredje gången så blir de Lure racing eller Rakbane Mästare och den som kommer tvåa blir då Lure racing eller Rakbane Vinnare. För veteraner är det för andra gången de vinner som de får sin Mästar titel 

Det här gjorde tävlingen lite mer spännande och det var tre hundar som kunde få var sin Mästar titel. Som vanligt så hade vi både parklass och ensamklass och dessutom veteranklass.

Vi vill tacka våra domare Lotta och Arne Dillner som var domare på både lure racet och tidtagare på rakbanan. Vill också tacka dem för alla mazariner som ni bakade till tävlingen. Tack även till vår pilot Christian.  Tack till våra sponsorer Kontors special och Fodax. Mat och en del av bakningen gjordes av oss, Kina och Pelle även tack till Tina för hjälp med sekretariatet och alla förberedelser. Tack även till våra fotografer Örjan och Christian. Stort tack till alla för allt arbete ni har lagt ner. 

Alla hundarna hade väldigt roligt och de var som vanligt riktigt entusiastiska och mycket duktiga, en av favoriterna för vinst, Loke, hade en lite dålig dag och var inte så taggad som vi hade hoppats på och lilla Urd och Uzume behöver lite mer träning på lure racet. Några överraskade väldigt mycket som Tor, Tammuz och Uma, som sagt det blev en spännande tävling. Roligt också är att se alla entusiastiska hussar och mattar.

Det var lure racet på förmiddagen och sedan lunch och därefter rakbana, sen fika och prisutdelning.

Resultatet blev följande och Stort grattis till alla.

Lure racet, Hanhundsklassen
Vanns av Tinniwinnies Tor Black Lord  "Zorro" Med titel LRV-20

2:a blev Tinniwinnies Julius Black Lord "Zasu", 3:a  Tinniwinnies Jupiter Black Lord "Timon", 4:a Tinniwinnies Tammus Black Lord "Zigge" 5:a Tinniwinnies Loke Black Lord "Loke".

Ensamklassen vanns av Athos "Adde" med titel LRV-20

Tikklassen Vanns av Tinniwinnies Trud Black Lady "Eggelina" med titel LRV-20

2:a Tinniwinnies Uma Black Lady "Tuva", 3:a Tinniwinnies Minerva Black Lady "Mini" 4: Tinniwinnies Urd Black Lady "Tiana" och Tinniwinnies Uzume Black Lady "Lolo"

Ensamklassen vanns av Camalis Godsend Giza "Giza" med titel LRV-20

Veteranklassen Tikar Vanns av Tinniwinnies Briseis Black Lady "Briseis" med titel LRVV-20


Rakbanan hanhundsklass
vanns av Tinniwinnies Julius Black Lord som vann för tredje gången och får då titeln RBM-20

2:a kom Tinniwinnies Jupiter Black Lord och han får då vinnartiteln LRV-20. 3:a Athos, 4:a Tinniwinnies Loke Black Lord, 5:a Tinniwinnies Tor Black Lord och 6:a Tinniwinnies Tammus Black Lord

Tikklassen vanns av Camalis Godsend Giza med titel RBV-20, 2:a kom Tinniwinnies Trud Black Lady, 3:a Tinniwinnies Urd Black Lady, 4:a Tinniwinnies Uzume Black Lady, 5:a Tinniwinnies Uma Black Lady, 6:a Tinniwinnies Minerva Black Lady

Veteranklass tikar Vanns av Tinniwinnies Briseis Black Lady som vann för andra gången och fick titel RBVM-20

Klubbmästare, som är den bästa hunden i kombination av de båda tävlingarna och det blev Tinniwinnies Julius Black Lord, 2:a Tinniwinnies Trud Black Lady, 3:a Tinniwinnies Tor Black Lord och Tinniwinnies Jupier Black Lord

Vandringspriset gick till Tinniwinnies Uma Black Lady, med motiveringen: En novis som visade en enorm vilja, det räckte inte hela vägen, hon visade framtassarna och är lovande för framtiden. Hennes matte och husse har varit med på lure racet i många år med flera hundar. Vandringspriset är en tavla och en dvärgpinscher i metall och en bok att fylla i namn på hunden som fått priset. 

Lite bilder från dagen mer bilder kommer då vi får bilderna av Örjan, bilder på de vinnande hundarna kommer också senare det var för mörkt att fotografera utomhus. 

 

Petra med Zigge och Zorro

Våra domare Lotta och Arne och Pilot Christian

 Några av hundarna 

 

Zorras vinnar rosett och medalj

 Mona och Örjan med Tuvas vandringspris