V önskar er ett Gott slut och ett GOTT NYTT ÅR!

Vi har lagt upp den här artikeln igen då den förlorades då vi flyttade över allt från den gamla sidan, den lades ursprungligen upp den 31/12 2012

på hundarna tog vi nu i mellandagarna, det var en fantastisk dag och hundarna tyckte det var riktigt roligt att vara ute och leka.

Grace, Ginger och kompis Alice

Atti och Doris

Doris och Amie

Atti och Doris

Gina och Atti

Vi önskar er alla en riktigt God Jul.

årliga julkort fotograferades i dag. Som vanligt kommer pinnarna fram och sätter sig och väntar på att få sina julkläder på sig. Tigge ville vara med på kortet med Tosca och Iza den här gången. Ginger och Grace får i år representera borzoierna. Korten presenteras i morgon

fick vi i tordags i förra veckan då Ceres "Pandoras" familj, meddelade oss att Pandora mycket tragiskt och hastigt gått bort. Våra tankar finns hos er, i denna sorgsna stund.

är så otroligt gulliga och söta med varandra, nedan kommer ett antal bilder när de ligger och sover tillsamans.

 

tycker det är väldigt roligt att vara ute i snön bara det inte är för kallt. Däremot är det riktigt svårt att få några bra bilder på dem.

på Doris och Deya som njuter i snön.

En liten presentation av våra tre gårds katter. Deras namn är efter katterna i sagan om Pelle svanslös. Om ni kan sagan vet ni vem som är vem.

Maja

Måns

Pelle

När Ginger och Grace först fick se snö tyckte de att det var jätteroligt. Alla fem borzoierna fullständigt älskar att leka i snön. Småtjejerna tycker visserligen att det är kul med snö men nu när det är så kallt vill de inte vara ute på några längre promenader, så det blir lite korta rundor samt lek på tomten för dem.

Ginger, Gina, Deya och Doris

Ginger och Grace

Eftersom vi har sju små hundar så har vi skämtat lite ibland om att likna dem vid de sju små dvärgarna, vi tycker att det stämmer riktigt bra på dem.

De sju små dvärgarna

Toker                                       Blyger

Kloker                                         Trötter

Glader                                    Butter

Prosit

Gissa vem som är vem?

Atti vår lilla clown får bli Toker

Vårt lilla busfrö Briseis får bli Blyger då hon ibland kan vara lite blyg

Amie som är vår ledarhund får bli Kloker

Brizby får bli Trötter då hon är så morgontrött

Tosca får bli Glader då hon alltid är så glad och positiv

Tigge får bli Butter då han ibland kan vara lite butter

Iza får bli Prosit inte för att hon nyser, utan för att hon är så charmig precis som Prosit

 

har nu gått färdigt sin ringtränings kurs och hon har varit riktigt duktig, hon börjar tycka att det är roligt igen. Nu får vi träna vidare hemma med både bordsträning och fristående.

två roliga bilder som jag har fått, om hur det kan vara att sova med hundarna i sängen.

 

Ett stort grattis till Deya som idag fyller fyra år. Grattis även till hennes bror Totty.

Ginger och Grace har blivit så stora nu, den 11 november blir de 6 månader, tiden har gått så fort.
Här är några bilder på dem.

 

Tosca vill alltid bära runt på något, hon var så söt när hon satt med den stora bollen i munnen.
Kunde inte låta bli att ta ett kort på henne.

 

Säsongens sista lc prov var den 7 oktober i Sjöbo. Vi körde ner under natten, de små hundarna och Ginger och Grace var hemma med hundvakt. Deya och Gina skulle springa och Doris fick följa med som sällskap. Det var från början 20 tikar och 7 hanar anmälda men det var flera som inte kom och det blev till slut ett mixat lopp med hanar och tikar då det var 15 tikar och 5 hanar som kom till start.
Deya var först ut av våra och hon hann straxt efter start ifatt trasan och gjorde en enormt ful vurpa. Det såg riktigt otäckt ut men hon kom på fötter igen och fortsatte det blev ett relativt bra lopp.
Gina genade kraftigt i början men följde relativt bra för att vara en skendräktig Gina, hon trampade tyvärr på linan och skadade tassen och kunde inte springa ett andra lopp, det var synd då banan hade passat henne perfekt. Deya låg efter första loppet sexa och banan för andra loppet var mycket svår men borde passa Deya perfekt. Det var många hundar som sprang bort sig totalt i andra loppet men Deya gjorde ett fantastiskt lopp. Det slutade också med att Deya placerade sig på första plats.

Vi träffade Kerstin som har Euhemeros "Platon" de hade kommit dit för att titta, det var jätteroligt att se honom och hans matte. Han har vuxit rejält och han är så fin och gullig.

har hästarna fått då Savanna har flyttat hem till oss, hon är ett tre år gammalt halvblods sto och är en mycket trevlig häst. Hon och våra hästar fann varandra direkt, de är ju vana att umgås med stora ardennerhästar så de tycker att det är jättekul  att ha en stor kompis igen.

Måne och Savanna

har Cleopatra "Samba", Demeter "Pixie", Faustina "Winnie" och Euhemeros "Platon" varit på.

Susann var med Samba och Mona med Pixie och Winnie den 22 september i Göteborg.

Winnie var väldigt duktig och fick mycket bra omdöme: Utm typ och helhet, feminin liten tik, finskuret huvud, vackra ögon. Bra bett och pigment. Välburna öron, fin överlinje, bra front och bröstkorg välkroppad goda vinklar, snygg päls och färg. Välgående när hon vill utm temprament. Blev placering 1 HP BIR.
Stort grattis Mona.

Samba och Pixie var även de riktigt duktiga i ringen och fick fin kritig i juniorklassen, de blev 2:a respektive 3:a båda med HP. Grattis Susann och Mona.

Sambas omdöme: Mkt god typ och helhet, feminin tik bra storlek, finskuret huvud, bra bett, pigg mentalitet, mörka ögon, ostabil rygg, bra front och bröstkorg. Välvinklad bak, snygg päls, rör sig väl men lite trippigt. Utmärkt temperament.

Pixies omdöme: Mycket god typ och helhet. Mkt feminin tik, bra storlek, finskuret huvud, bra bett och pigment. Lite fladdriga öron, framskjuten skuldra, ostabil rygglinje, bra front och bröstkorg, goda vinklar, snygg päls, rör sig väl. Härligt temperament.

Platon var med matte Kerstin den 30 september på utställning nere i Skåne. Platon var riktigt duktig, han ställdes mot en 6 mån hane som givetvis hade vuxit till sig mer än Platon, som vid det tillfället bara var 4½ månad.
Han blev tvåa med ett fint omdöme: 4 mån hanvalp, korrekt bett, bra huvud. Kunde önska något mer utfyllnad i pannan. Väl ansatt hals, Stark rygg med väl ansatt svans. Bra vinklar fram och bak. Valprörelser men i bra balans. Bra temperament. Grattis Kerstin.

Igår fyllde A-kullen fem år ett stort grattis till Agamemnon "Dexter", Apollon "Diesel" och Achilles "Kingston".
Våra tankar går också till underbara Artemis "Engla" som är i hundhimlen.
På bilden är de 6½ veckor.