Den 27 juni var valparna 1 vecka de går upp fint i vikt vi har vägt dem vid två tillfällen, när de var tre dagar var deras vikt: hanarnas, 543 gram, 536 gram och 483 gram, tikarnas, 557 gram, 526 gram, 513 gram, 505 gram, 504 gram och 471 gram. Deras vikt idag vid 1 vecka och två dagar är hanarnas, 823 gram, 823 gram och 755 gram och tikarnas, 888 gram, 869 gram, 866 gram, 859 gram, 840 gram och 790 gram. De är nu mer aktiva och de gnäller när de kommer för långt bort från Keira. De är så fina i sina färger och det ska bli så roligt att se de utvecklas. En bild nedan och fler i deras bildgalleri. 

Igår fick Keira sina valpar det blev 9 stycken, 6 tikar och 3 hanar. Vi vägde dem senare under natten och deras vikt var då:  hanarnas, 442 gram, 438 gram och 412 gram och tikarnas, 419 gram, 418 gram, 418 gram, 412 gram, 403 gram och 383 gram. Keira är en så duktig mamma och de ska bli så roligt att se dessa små utvecklas, de har så fina färger. Några av valparna finns till salu både hane och tik. Två bilder på dem och fler kommer i deras bildgalleri.  

Ett stort grattis till våra två äldsta hundar som fyller år idag. Grattis Atti och Amie på er 15 års dag.

Atti

Amie

Vi önskar er en trevlig midsommar

 

Ett stort grattis till U-Kullen som fyller 2 år idag. Grattis Lilo och Tiana och syskonen Uma "Tuva" Uther "Zorro", Uranos "Cassper" och Urashima "Fenris". På bilden är de 7 veckor.

Den 13 juni var Maria med lilla Wamariwi "Coco" på BPH hon var så duktig och klarade det så bra och var även skottfast. Stort grattis till er. 

Så härligt för hundarna att vara ute nu när det har blivit så skönt ute, de verkligen njuter av det fina vädret. Några bilder på dem, både på de stora och de små.

Dustin

Ciara

Kellie och T-Queen

Cayenne

Bogart

Brizby

Mini

Amie

Cassie

Iza

Snart är det bara 3 veckor kvar tills Keira ska få sina valpar. En underbar bild på henne när hon ligger och kopplar av ute på verandan.

Ett stort grattis till M-kullen som fyller 5 år idag. Grattis till Mini, Medusa "Lissi", Merlin "Pepsi" och Mercurius "Willie". På bilden är de 7 veckor.

 

Ett lite sent grattis till T-Kullen som fyllde 2 år igår. Stort grattis till Tristan "Chappe", Tammuz "Zigge", Tor "Zorro", Tirawa "Sigge", Themis "Vilja" och Trud "Eggilina". På bilden är de 7 veckor

Stort grattis  till Q-kullen som fyllde 4 år igår. Grattis till Quintus och Qaisar "Alfons". På bilden är de 6 veckor.

Av Johanna och Matz och deras killar Promethius "Elroij" och Pan "Nestor" och deras lilla Chihuahua Juni. Vi hade två så trevliga dagar och givetvis fick killarna springa lite Lure coursing. De är så duktiga, så fort som träningarna kommer igång igen så ska de påbörja sin licens. En bild på Johanna och Matz med Nesstor, Elroij och lilla Juni i bakgrunden.

Idag fyller B-Kullen 10 år. Stort grattis till Briseis och hennes Systrar Belonna "Siri" och Berenike "Nikita", en exta tanke till Bacchus "Mållgan" som är i hundhimlen. På bilden är de drygt 5 veckor.

Nu hoppas vi på borzoi valpar då Keira, C.I.C SELCCH NOLCCH DKLCCH Tinniwinnies Ishtar Golden Lady är parad med Dustin, Tinniwinnies Oden Fawn Lord, den 22 mars och valparna beräknas att födas den 24 juni. Så vi hoppas på både vackra och framtida duktiga lc hundar i den här kombinationen. Det är en parning vi länge sett fram emot att kombinera Deyas dotter Keira med Ginas son Dustin, det här är en drömparning för oss. Länk till stamtavla på borzoi files  

Keira är Internationell, Svensk,Dansk och Norsk lure coursing champion, 2:a på EM i lure coursing 2018
och har CERT och CACIB på utställning.
Dustin har CERT på Lure coursing och då de måste ta sitt championat under två säsonger så skulle han ha tävlat nu i år och då kunna ta sitt championat och också deltagit på EM i Ungern.

Tyvärr så har Corona viruset gjort att alla tävlingar hittills varit inställda, ingen vet än när de kan bli aktuellt med att tävlingarna kommer i gång igen. Får hoppas på att det blir några tävlingar i år.   

Ett stort grattis till F-kullen som fyller 8 år idag och blir nu veteraner. Grattis till Forsete "Ozzy", Felicitas "Flisan" och Fortuna "Vera". En extra tanke till Faunus "Milo" och Faustina "Winnie" som är i hundhimlen. På bilden är de 8 veckor

 

Ett stort grattis till L-kullen fyller år. Grattis till Loke, Lancelot "Sigge", Luna och Lamia "Maxi". På bilden är de 7 veckor

Stort grattis till E-kullen som fyller 8 år idag och blir i och med det veteraner. Grattis till Grace, Erebos "Bozze", Eros och Euhumeros "Platon", en extra tanke till Ginger som är i hundhimlen. På bilden är de 8 veckor

Det blev flytt för båda två samma dag, den 10 maj och det kändes väldigt tomt utan de små busfröna. Som alltid är det svårt att skiljas från de små men de har fått underbara hem så det känns väldigt bra och vi kommer att kunna träffa dem framöver och det är så roligt. Vi önskar er lycka till med Xerxes och Xiwangmu.

Xerxes - flyttar hem till vår son Frederic med familj, Lovisa och barnen Nike och Mila. Christian åkte med lilla Xerxes som hade sällskap av mamma Leia,  till Norrköping så de möttes halvvägs så det inte skulle bli så långt för dem att åka. Det blev stor lycka att träffa lilla Xerxes som kommer att kallas för Stellan och han flyttar till Mariefred. Så otroligt roligt att han kommer att bo hos er och vi önskar er lycka till med lilla Stellan.

Xiwangu -flyttar hem till Andrea, som hade med sig sin pappa Urban, de har tidigare varit på flera besök och gosat med de små. Vi känner varann sen tidigare då hon hade Guinevere "Gwennie" och hon är också uppfödare till vår lilla Leia, så Xivangmu är ett litet barnbarn till Gwennie. Är så glad att det blev en liten tjej som nu kan få komma hem till dig.
Hon kommer att kallas för Lola och flyttar till Jönköping. Vi önskar dig lycka till med lilla Lola.

Xerxes "Stellan"

Xiwangmu "Lola"

Stellan och Lola med mamma Leia och Cassie

Nu är valparna nästan 10 veckor och de små busföna är så äventyrliga och gulliga. De är så nyfikna av sig och ska undersöka allt de hittar. De har nu blivit så stora att det är dags för att flytta. Mops valpar säljs lite senare omkring 10 veckor. En bild nedan och fler i deras bildgalleri. 

Den 7 maj var vi på veterinärbesiktning med valparna och de var så duktiga så nu är de Chippade, vaccinerade och besiktigade utan anmärkning