Var Darka med Narcissos "Fjodor" i Trautskirhen i Tyskland den 8 september på utställning och den 9 september på Lure coursing. Det gick fantastiskt bra, på utställningen kom han 1:a och fick en ny titel Landessieger Nordbayern 2018 och på lure coursingen kom han 2:a och 1:a i kombination av utställning och lure coursing med ny titel Beauty and performanse. Den 15 september var de på lure Coursing grand Prix i Slovakien även där gick det fantastiskt bra och Fjodor kom 1:a med både CERT och CACIL. Stort grattis Darka

Ett stort grattis till lilla Brizby som idag fyller 12 år. 

på de små dvärgpinscher valparna och lilla Shiva som alltid ligger och sover med dem på natten och han tycker det är så roligt att busa med dem, det tycker även Kenna och Rapunzel som ofta går in och gosar en stund.


Shiva med de små pinne valparna, han tycker det är så roligt att gosa och leka med dem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kenna och Rapunzel tycker också det är roligt med valparna


Rapunzel och de små valparna


Kenna busar med de små

I lördags den  augusti var Jenny och Saga med Ratri "Zita " och Susanne med Olympia "Ofelia" på officiell utställning på Öland. Båda tjejerna var jätteduktiga och fick fin kritik. Ofelia fick EXC, tyvärr så ville domaren inte ge ck då hon var lite för smal, hon har matvägrat ett tag då hon är väldigt skendräktig. Zita fick VG Domaren tyckte att hon är så ung och behöver utvecklas mer. Stort grattis Jenny och Susann

Lure racet gick av stapeln den 25-26 augusti och vi hade sån tur med vädret, det blev två jättetrevliga dagar med både gamla och nya deltagare. Från oss var det dels våra två hundar Briseis och Mini och våra valpköpare var Mona och Örjan med Demeter "Pixie" som skulle försöka försvara sin titel från förra året, Tina med Julius "Zazu", Jupiter "Timon" och Loke både Zazu och Loke hade var sin titel att försvara, ny var Gutienne och Henrik med Mercurius "Willie".
Som vanligt så körde vi lure racet på lördagen och rakbanan på söndagen. Alla tävlande hundar var så duktiga och det är så roligt att se både hundar och ägare vara så entusiastiska. 

Lördagens resultat blev för vår del fantastiskt med tre lure racing vinnare. Pixie vann ensam klassen för tikar och fick titeln LRV-18 även Willie vann ensamklassen för hanar med titel LRV-18 i parklass tävlade Timon, Zazu och Loke och där placerade sig Loke som 1:a med titel LRV-18, Zazu kom 2:a och Timon 3:a, i tik parklass kom Mini på en fin andra plats, Briseis är skendräktig så hon ville inte alls springa utan det blir bara rakbana för henne i stället. 

Söndagens resultat blev följande, hanhundsklassen vanns av Zazu som fick titel RBV-18 2:a kom Timon och 3:a blev Loke, Willie kunde tyvärr inte vara med på söndagen. I tiklassen kom Pixie 2:a och Mini 3:a och tik veteranklassen vanns av Briseis som fick titel RBVV-18.

Best in Field delades ut till den hund som gjort det bästa sammanlagda resultatet på båda dagarna och det blev Zazu. Stort grattis till er alla så roligt att det gick så bra.

Vill också tacka vår domare Susanne Holmström för att du kunde komma, även vår pilot Christian och våra funktionärer Jenny, Jimmy och Gunilla, våra fotografer Lennart och Örjan, Tina i sekretariatet och Jimmy som tidtagare. Bilder kommer senare

Den 25-26 Augusti så var Susann med Olympia "Ofelia" på dubbelutställningen på Gotland, det gick jättebra och hon var så duktig och fick fin kritik båda dagarna. Dag 1 fick hon EXC 1 CK och R-CERT och dag 2 blev det EXC. Stort grattis Susann

  

Den 25 augusti kom Malin och Alexandru och deras son för att hälsa på de små killarna och de fastnade för lilla Uther som kommer att kallas för Zorro. Efter en trevlig pratstund så var det dags för dem att åka hem till Kollered. Det är alltid lika känslosamt att skiljas från de små men han har fått en underbar familj så det känns väldigt bra. Vi önskar er lycka till med lilla Zorro. 

För ett tag sedan kom lilla Urd "Bella" tillbaka till oss då deras matte Linda och barnen hade blivit allergiska. Vi lovade dem att hon inte skulle säljas vidare utan att hon skulle få växa upp tillsammans med sin syster Uzume "Lilo", som min kompis Tina är fodervärd åt. Så Tina kommer att bli fodervärd även till lilla Bella, hon har fått byta namn då Bella är ett namn som vi tidigare haft på en av våra hundar så hennes nya namn är Tiana. Hon kommer att få sällskap av inte bara Lilo utan flera hundar bla sin kusin Trud "Eggelina" och sin pappa Julius "Zazu". Nedan ett par bilder på henne.


Tiana och Lilo 

Susann var igår med Nefertari "Natasha" och Olympia "Ofelia" på Lc träning i Laholm. De fick springa ett licens lopp var och båda två klarade det med glans, så duktiga tjejer. Nu bara två lopp kvar till lc licens, Ofelia får dock vänta med det tredje licensloppet tills hon är 18 månader. Stort grattis Susann

Först ut att flytta av Lunas valpar var lilla Urd, hennes matte Linda och husse Dennis och deras två barn kom i fredags. Vi hade en trevlig förmiddag och sedan blev det dags för dem att åka hem till Tyresö och hon kommer att kallas för Bella.

Senare samma dag kom Mona och Örjan med sina två pinnar Tanja och Demeter "Pixie" som är mormor till Lunas valpar för att hämta hem både Luna och lilla Uma. Vi hade en så trevlig eftermiddag med lunch och jättegod kaka som Mona hade tagit med. Sedan blev det dags för dem att åka hem till Sävedalen och lilla Uma kommer att kallas för Tuva.

Även lilla Uzume och Trud flyttade iväg samma dag hem till min kompis Tina som bor i Vireda. Lilla Uzume kommer att kallas för Lilo och Tina är fodervärd åt henne och  Lilla Trud kommer att kalas för Eggelina. Historien om hennes namn är att då hon bara vägde 69 gram när hon föddes så sa Tina att hon vägde mindre än ett ägg. Så hon kallade henne för ägget och då tyckte vi att det lät lite roligare med Eggelina då vi brukar kalla hennes mamma för Trasselina så får de lite lika namn. Så roligt att de små tjejerna får vara tillsammans och vi kommer att träffa dem väldigt ofta då vi kommer att vara hundvakt till dem då Tina jobbar. De kommer att få flera hundkompisar bla Eggelinas mamma Juno "Trassel" och Lilos pappa Julius "Zasu".

Det är alltid lika känslosamt att skiljas från de små, men alla har fått underbara familjer så det känns väldigt bra. Vi önskar er lycka till med Bella, Tuva, Lilo och Eggelina.


Urd "Bella"


Uma "Tuva"


Uzume "Lilo"


Trud "Eggelina"

I fredags den 10 augusti var valparna 8 veckor, så i torsdags var det sista natten med gänget och då tog vi den sista gruppbilden på de små busfröna. De har alla en helt underbar personlighet och tycker det är så roligt att busa med småhundarna, framför allt med Mini. En bild nedan och fler kommer i deras bildgalleri.

Lilla Siduri har stannat lite extra länge hos oss, men den 9 augusti så var det dags för Therese att äntligen få hem sin lilla tjej. Vi känner Therese sen tidigare då hon har Siduris morbror Erebos "Bozze". Vi hade en jättetrevlig dag med fika och middag, sedan blev det dags för dem att åka hem till Laholm. Förutom sin morbror Bozze får hon ytterligare 3 borzoi kompisar och en blandras kompis. Det är alltid lika jobbigt att skiljas från de små men hon får ett underbart hem och det känns så bra och roligt att lilla Siduri som kommer att kallas för E'chelle, flyttar hem till er. Vi önskar er lycka till med lilla E'chelle.

var vi på igår med Lunas valpar så nu är de chippade vaccinerade och besiktigade utan anmärkning. Pojkarna besiktigas senare så de är bara chippade och vaccinerade.

Var det den 5 augusti då vår underbara Deya fick somna in. Hon fick hjärtsvikt och troligtvis så har den varma sommaren påverkat henne väldigt negativt. Tyvärr så gick det inte att medicinera så vi fick ta det jobbiga beslutet att låta henne få somna in. Deya var en så fantastisk och rolig hund med mycket ideér.
Hennes bästa vän var Gina och hon saknade henne väldigt mycket när hon gick bort, men hon och Hazel fann varandra på ett mycket gulligt sätt och de var så söta tillsammans och hon avgudade hon sin dotter Keira de hade alltid så roligt ihop. Hon var vår tredje borzoi och en helt fantastisk hund, alltid så glad och positiv med ett hjärta av guld, hon lämnar ett så stort tomrum här hemma både hos oss och hundarna. Vi har så många underbara minnen med henne och vi saknar henne så otroligt mycket.

Historien om Deya är så speciell, hon kom till oss sommaren 2010 och var då ca18 månader gammal, vi fick en förfrågan från Deyas matte Lize om vi ville ta hand om henne och vara fodervärd till henne. Hon tyckte att hon hade lite för mycket överskotts energi och tänkte att hon kunde få utlopp för det hemma hos oss genom att få springa lös på våra stora fält och genom lure coursing.
Först tackade vi nej men sedan ringde vi upp några dagar senare och frågade om erbjudandet var kvar och det var det. Ett måste för att kunna vara hos oss var att hon passade in och att hon fungerade med våra småhundar och det gjorde hon verkligen. Hon var fantastisk på alla sätt med sin mjukhet och sin otroliga sprallighet och energi, vi kunde inte då ens föreställa oss vilken framgång hon skulle ha inom lure coursing.
Hon och Gina tog lure coursingen till en högre nivå, hon började redan 2010 som novis att vinna klubbmästerskapet, sedan under 2011 tog hon Cert på samtliga fem prov hon ställde upp på och avlutade säsongen med att om igen bli klubbmästare och sedan årets LC hund. Hon fortsatte med samma framgång under 2012 och tog på första tävlingen samtidigt som Gina sitt Championat (Måste tas under minst 2 säsonger) även det året blev hon årets LC hund.
Under 2013 kom hennes höjdpunkt då hon vann Europa mästerskapen i Tyskland och var den första svenska borzoi som blivit Europa champion, hon blev för tredje året i rad årets lc hund och låg etta på Europa listan.
En helt fantastisk prestation och senare som vetern blev hon klubb veteran vinnare år 2015. Hon fick tyvärr bara en valpkull men vilka fantastiska valpar, vi har hos oss hennes dotter Keira och har avelsrätten på hennes bror Iakkos som nu blev pappa till vår senaste borzoi kull. Så Deya kommer alltid att leva vidare i sina barn och barnbarn.
Hon var en duktig mamma och fantastisk vän och så omtyckt av alla hundarna, hon var alltid så glad och positiv och så mjuk i sitt sätt. Hon fick under sin livstid ett otroligt vackert musikstycke komponerat och dedikerat till henne som heter My melody for you. Finns att lyssna till i ett tidigare dagboks inlägg under 2018

Den 3 augusti var Lunas valpar sju veckor. De är så busiga och de tycker det är roligt att leka med småhundarna, framför allt med Mini. De har även väldigt roligt med Trassels valp Trud som ska stanna ett tag innan hon flyttar iväg. De tycker det är väldigt roligt att gå på upptäcktsfärd på tomten, men på grund av den otroligt varma sommaren idag 36 grader i skuggan så får man vara lite försiktig med när man tar ut dem så det inte är för varmt. De har alla en så härlig personlighet och de är så gulliga En bild nedan fler kommer i deras bildgalleri.

Igår kom Hanna och Daniel och deras barn för att hälsa på lilla Tirawa och givetvis så fann de varandra. Vi hade en så trevlig dag och de hade bestämt att de skulle stanna över natten i Jönköping så de skulle komma tillbaka idag för att hämta honom. Så det blev en ny veterinärbesiktning som givetvis var utan anmärkning. Så på eftermiddagen kom de för att hämta hem sin lilla kille och efter en trevlig pratstund så var det dags för dem att åka hem till Åkersberga. Vad han ska heta är inte riktigt bestämt ännu. Det är alltid känslosamt att skiljas från de små men han har fått en underbar familj så det känns väldigt bra. Vi önskar er lycka till med lilla Tirawa.

Ett lite sent grattis till P-kullen som fyllde 1 år den 29 juli. Stort grattis till Winston, Winona, Pan "Nestor", Prometheus "Elroij", Penelope "Pennie", Pandora, Placidia "Doris", Phoebe "Elga" Pelé "Aina" och Pompeia "Feja".
På bilden är de 6,5 veckor.

Idag kom Petra och Oskar med sina två barn Moa och Nova för att hämta sina två killar. Vi hade en jättetrevlig kväll med fika och sedan blev det dags för dem att åka hem till Vrigstad, Tor kommer att kallas för Zorro och Tammuz kommer att kallas för Zigge. Det är alltid lika känslosamt att skiljas från de små, men de har fått en underbar familj så det känns väldigt bra. Så roligt att ni ville ha båda killarna och vi önskar er lycka till med lilla Zorro och Zigge. Tack för den goda rabarberpajen och kladdkakan.


Tor "Zorro"


Tammuz "Zigge"

Idag är valparna 6 veckor och de är så busiga och modiga de gillar att gå på upptäcktsfärd både inne och ute . De tycker det är så roligt att vara ute men på grund av den enorma värmen så får de inte vara ute så långa stunder.  Vi vägde dem när de var drygt 5 veckor och deras vikt var då: hanarna 850 gram, 849 gram och 774 gram, tikarnas vikt var: 807 gram, 641 gram och 611 gram. En bild nedan och fler kommer i deras bildgalleri.

Idag kom Mica och Rikard och hans syster för att hämta lilla Themis. Vi hade en trevlig förmiddag med fika och sedan blev det dags för dem att åka hem till Varberg, hon kommer att få tre hundkompisar och kallas för Vilja. Det är alltid skänslosamt att skiljas från de små men hon har fått en underbar familj så det känns väldigt bra. Vi önskar er lycka till med lilla Vilja.