till Trassels valpars ,T-Kullen,  pappa  "Rio" Earthquake Z Klanu Lubuzow som på utställningen i Tvååker den 6 juli blev svensk och dansk champion. Sort grattis Carola!

I lördags var Susanne och Johanna på den inofficiella utställningen på Tollarps brukshundsklubb. Susanne hade med sig Nefetari "Natasha" och Olympia "Ofelia" och Johanna hade med sig Prometheus "Elroij" och Pan "Nestor". Det gick jättebra för dem alla Ofelia ställdes i juniorklass och Natasha ställdes i öppen klass båda blev 1:a i sin klass och i bästa tik klass kom Ofelia 1:a med HP och blev sedan BIR och Grupp 2:a, Natasha blev 2:a med HP och båda fick jättefin kritik.  Elroij och Nestor ställdes i juniorklass kom 2:a och 3:a med HP och jättefin kritik. De ställde även upp med hundarna i uppfödarklass och fick HP med fin kritik och de blev sedan grupp 2:a. Jättekul att ni gjorde det ni var så duktiga. Stort grattis Susanne och Johanna.

I fredags var valparna 4 veckor och de är väldigt busiga. De har börjat att intressera sig för leksaker och tycker det är roligt så smått leka med varandra. De har varit ute och de tycker det är väldigt spännande de är både nyfikna och modiga och vågar gå iväg utan mamma Luna. En bild nedan och fler kommer i deras bildgalleri.

I onsdags var valparna 6 veckor och de är väldigt påhittiga och busiga. De har fått träffa några av de små hundarna och det var väldigt roligt. De är ute så ofta det går, det är så otroligt varmt så det blir tidigt på morgonen eller senare på kvällen, de tycker det är jätteroligt att vara ute och går på upptäcktsfärdrer. Vi vägde dem när de var drygt fem veckor och deras vikt var då, hanarna 820 gram, 762 gram, 762 gram, 739 gram och tikarna 878 gram och 698 gram. En bild nedan och fler bilder i deras bildgalleri.

Den 6 Juli kom min kompis Jenny med Saga och systerbarn Nova och deras borzoi Ratri "Zita" för att hämta lilla Shelardi. De blev lekstund för Zita med våra hundar och fika för oss. Efter en trevlig stund blev de dags för dem att åka hem till Nässjö och hon kommer förutom Zita att få fyra dvärgpinschrar som kompisar. Som alltid är det känslosamt att skiljas från de små men det känns jätteroligt att lilla Shelardi som kommer att kallas för Zindra flyttar hem till er. Vi önskar er lycka till med lilla Zindra.

 

Den 6 juli var Lunas valpar 3 veckor och de busar nu så smått med varandra och både morrar och skäller när de leker. De har fått lämna valplådan och flyttat till större hage och det var väldigt roligt. De har gått upp bra i vikt och de väger nu hanarna, 402 gram, 382 gram och 355 gram, tikarnas vikt är 428 gram, 325 gram och 323 gram. En bild nedan och fler bilder kommer i deras bilgalleri. 

igår var trassels valpar 5 veckor, de är nu väldigt busiga tycker det är väldigt roligt att vara ute, det är spännande och de är både modiga och nyfikna. De har flyttat in i valprummet och det är väldigt roligt att springa runt bland alla leksaker och korgar. Vi kommer att väga dem i dagarna så den vikten skriver vi in när de är 6 veckor. En bild nedan och fler bilder kommer i deras bildgalleri.

Gunilla och hennes 2 hundar Rusalka "Chanel" en borzoi och Douglas en chinese crested dog, var hos oss under midsommar och stannade några extra dagar, vi hade jättetrevliga dagar tillsammans. Sedan blev det dags för Gunilla, hundarna och nya lilla valpen Salonina att åka hem till Linköping. Hon kommer att kallas för Zavanna och kommer att få som jag nämnde tidigare få två kompisar. Det känns alltid jobbigt att skiljas från de små men hon har fått en underbar matte, så det känns väldigt bra. Vi önskar dig lycka till med lilla Zavanna.

Vad som har hänt med lure racet så var vi tvungna att byta datum. Det var många som ville komma men inte kunde det datumet så det blev lite för få anmälningar. Det var tur att vi flyttade det i tid för annars hade vi fått ställa in det med kort varsel då det både ösregnade och åskade och då går det inte att köra något lure race. Så nytt datum är den 25-26 augusti och vi hoppas att så många som möjligt kan komma till denna roliga tävling. Information om tävlingen finner ni på dvärgpinscher klubbens hemsida.

Den 29 juni var valparna 2 veckor och de går upp bra i vikt även om de två mista fortfarande väger lite lite så är det ingen fara med dem. De är lite mer aktiva nu och de har öppnat sina ögon. De ska bli roligt att se hur de utvecklas. Några bilder nedan och fler kommer i deras bildgalleri. 

fått vår telekabel avkapad då de gräver ner fiber utanför oss och då vi har adsl så har vi inget internet heller. Så vi kommer ha lite svårt att uppdatera allt på hemsidan men försöker göra så mycket som möjligt. 

igår var valparna 4 veckor, de är nu riktig fart på dem. De busar nu mycket med varandra och har börjat intressera sig för leksaker. De har varit ute och det var väldigt spännande, de är så duktiga och väldigt modiga. En bild nedan och fler kommer i deras bildgalleri. 

Den 22-24 juni var det Lure coursing EM i Danmark. Christian åkte iväg med Keira på onsdagen den 20 juni för att vara med på invigningen dan efter och på fredagen var det veterinärbesiktning och på lördagen skulle borzoierna tävla. Vi visste att Keira hade kapacitet för att placera sig bra men skulle hon kunna ta en första eller andra plats och få Cacil eller R-Cacil så skulle hon även bli internationell lure coursing champion, men man får inte glömma att här är Europas bästa hundar och tävlar och att hamna på pall är en otroligt bra prestation, pallplatserna är 1-6.
Allt var väldigt nervöst men Keira gjorde ett fantastiskt första lopp och låg 2:a inför andra loppet. Nu kändes det ännu värre skulle hon kunna hålla sin andra plats eller ta in de poäng som den andra hunden ledde med, men för att kunna det så måste den hunden göra ett misstag och Keira springa felfritt. Det blev ett så otroligt jämt andra lopp mellan Keira och den hunden som låg 1:a, så det blev det svårt för Keira att plocka in de poäng som den andra hunden ledde med, så vi hoppades att hon skulle få behålla sin fina andra plats. Deras andra lopp blev det absolut bästa borzoi loppet under tävlingen. 
Det blev en nervös väntan på prisutdelningen och det kändes helt fantastiskt när de ropade upp Keira på andra plats.  Keira fick R-Cacil och därmed blev hon också Internationell Lure coursing Champion.
Keiras bror Iakkhos hade också kvalat men tyvärr så fick Fredrika förhinder precis dagarna innan tävlingen, det var så synd då han förra året var så duktig och hamnade på pallplats 6:a, det hade varit så roligt att se om han om igen hade gjort det då han är så duktig. Ett par bilder från prisutdelningen och en springbild.

I går var valparna 1 vecka, de är lite mer aktiva nu och de gnäller när de kommer för långt bort från mamma Luna. De är fortfarande väldigt små men de har trotts allt gått upp bra i vikt och de väger nu hanarna, 183 gram, 168 gram och 138 gram, tikarna 202 gram, 144 gram och 124 gram. En bild nedan och fler i deras bildgalleri.

hoppas att ni alla hade en underbar midsommarafton och vi önskar er också en trevlig midsommardag. Här en midsommarbild på våra hundar.

Idag fyller mina små dvärgpinschrar Atti och Amie 13 år. Stort grattis till er och till syskonen Musse och Athena. 

Igår var valparna 3 veckor, de har fått smaka på fast föda och det var jättegott. De har fått lämna valplådan och flyttat till större hage, de är nu mycket mer aktiva, försöker busa lite smått och både morrar och skäller på varandra. De fortsätter att gå upp bra i vikt och vi vägde de idag och deras vikt är: hanarna, 474 gram, 463 gram, 402 gram och 396 gram, tikarna 477 gram och 380 gram. En bild nedan och fler kommer i deras bildgalleri. 

Den 15 juni fick lilla Luna sina valpar, hon är också en av våra fodervärds hundar. Det blev 3 hanar och 3 tikar, de var väldigt små och som alltid när de inte väger så mycket blir man orolig att de inte ska klara sig. De vägde som nyfödda hanarna, 116 gram, 100 gram och 87 gram, tikarna 134 gram, 102 gram och 97 gram. Luna är en jätteduktig mamma och de äter bra, men två av de minsta har inte gått upp så mycket i vikt. Vi vägde dem igen nu när de är 3 dagar gamla och deras vikt är nu, hanarna 128 gram, 109 gram och 96 gram, tikarnas vikt är 140 gram, 103 gram och 98 gram. Några bilder nedan och fler kommer i deras bildgalleri, även en bild på mamma "Luna" Tinniwinnies Luna Black Lady och pappa "Zazu" Tinniwinnies Julius Black Lord, Båda föräldrarna är ögonlysta och patella undersökta utan anmärkning. Luna har gjort BPH och är skottfast och är utställd med VG, hon springer även lure racing, Zazu har också gjort BPH och är skottfast, även han springer lure racing och har titeln LRV-16 och RBV-17, han är utställd med VG.


Valparna nyfödda


Valparna 3 dagar

 

     "Zazu" Tinniwinnies Julius Black Lord                               "Luna" Tinniwinnies Luna Black Lady

uppdateringar på hemsidan då vår telefonledning råkade kapas vid ett grävnings arbete och då vi har adsl så blev vi också utan internet i nästan två veckor. Men vi jobbar på för att hinna med alla artiklar som ska skrivas och att få upp alla bilder till bildgallerierna.

Först ut att flytta var Saranyu, Emmylina och Joakim kom och hämtade henne de 10 juni och vi hade en trevlig fikastund tillsammans. De har sedan tidigare en borzoi ifrån oss, så hon kommer få två kompisar hemma, Pandora och deras cocker spaniel. Hon flyttar till Skåne, Hästveda och kommer att kallas för Sarafina. 

Sedan blev det dags för Severina att flytta. Malin kom med en kompis för att hämta hem henne den 14 juni och vi hade en trevlig fikastund tillsammans. De har också sedan tidigare en borzoi från oss så hon kommer att få tre kompisar hemma, Placidia "Doris" och två bullterrier. Hon flyttar till Sundsbruk och kommer att kallas för Bodil.

Det är alltid svårt att skiljas från de små men de har fått så underbara familjer så det känns jättebra. Vi önskar er lycka till med Sarafina och Bodil.


Saranyu "Sarafina"


Severina "Bodil"