I söndags den 13 maj var valparna 4 veckor. De går på äventyr i hela rummet både busar med varandra och har börjat att intressera si för leksaker. De äter nu flera mål riktig mat om dagen. De har varit ute och första gången var det lite läskigt men spännande, nu tycker de att det är jätteroligt. De är så gulliga och deras personlighet kommer fram mer och mer. lite bilder nedan och fler kommer i deras bildgalleri S-kullen.

Idag fyller B-Kullen 8 år och blir små veteraner. Stort grattis till Briseis, Belonna "Siri" och Berenike "Nikita". En extra tanke till Bacchus som är i hundhimlen. På bilden är de drygt 5 veckor.

Stort grattis till L-kullen fyller 3 år i dag. Så grattis till Loke, Lancelot "Sigge", Luna och Lamia "Maxi". På bilden är de 7 veckor.

Ett lite sent grattis till E-kullen som fyllde 6 år den 11 maj. Stort grattis till Ginger, Grace, Eros, Erebos "Bozze" och Euhemeros "Platon". På bilden är de 8 veckor.

Igår var valparna 3 veckor, de är nu väldigt aktiva och har börjat leka lite med varandra. De har nu börjat att äta riktig mat och det är jättegott, de har också börjat få sina tänder. De har även klippt klorna och blivit avmaskade, de fortsätter att gå upp bra i vikt och deras vikt är idag, lilla hanen väger 1520 gram och tjejerna väger, 1499 gram, 1495 gram, 1482 gram, 1457 gram, 1424 gram, 1420 gram, 1413 gram, 1323 gram och 1247 gram.  Några bilder nedan och fler kommer i deras bildgalleri S-Kullen. 

 

Har Jenny varit på med Ratri "Zita" den 6 maj i Adelelöv. Det gick jättebra och hon var så duktig hon blev 1:a med HP och BIR valp och BIS 2:a och hon fick en jättefin kritik. Stort grattis Jenny.

I söndags var valparna två veckor och nu har de öppnat sina ögon, de är mycket mer aktiva och både morrar och skäller på varandra. De är mycket mer medvetna om sin omgivning och gosar med varandra och med mamma Grace. De fortsätter att gå upp bra i vikt. De blir bara sötare och sötare och det ska bli så roligt att se hur deras personlighet utvecklas, de är så gulliga. Nedan tre bildcollage och fler bilder kommer i deras bildgalleri S-Kullen.

Ett stort grattis till O-kullen som idag fyller 1 år. Grattis till Dustin och Leona och syskonen Orfeus, Oidipus "Teo", Odysseus "Aslan", Ophelia, Olympia "Ofelia" och Octavia "Fiona". På bilden är de 6 veckor. 

Igår var valparna 1 vecka och de fortsätter att gå upp bra i vikt, vi vägde de i dag och deras vikt är nu: hanen 750 gram och tikarnas är 776 gram, 742 gram, 727 gram, 707 gram, 706 gram, 700 gram, 690 gram, 628 gram och 570 gram. De är mer aktiva nu och de gnäller väldigt mycket när de kommer för långt bort från Grace. De blir sötare nu hela tiden då de får mer päls och de röda flickornas färger framträder mer och mer. En bild nedan och fler i deras bildgalleri., S-kullen.

Till Djagger, Istvan in the name of Love som tog en av kvalplatserna till EM i Danmark 2018, på Lc provet i Hovdala den 15 april. Djagger är pappa till vår N, P och R kull.  Stort Grattis Lennart.
Tyvärr så kunde vi inte vara med på provet då Haylie fortfarande löpte och vi ville inte att Keira skulle springa då hon skadade sig lätt i det förra provet, vi tyckte det var bättre att hon skulle vila ett tag till. Keira har redan kvalat till EM 2018 på förra årets resultat, synd bara att Haylie skulle löpa under dessa två prov och inte få chansen att kunna kvala.

Har Kerstin varit på med Herakles "Herkules" den 2 april. Det var två prov den dagen och Herkules var jätteduktig men behöver träna lite mer på några olika moment. Jätteroligt att ni fick domarens pris för tredje gången. Ni är så duktiga och så roligt att Herkules tycker det är så kul.

Ett lite sent grattis till D-kullen som fyllde 7 år den 20 april. Så ett stort grattis till Demeter "Pixie", Discordia "Tinnie", Diana "Chilla", Dionysos "Dino", Dante, Dvalin "Harley" och Djoser "Ollie". På bilden är de 5 veckor.

Den 15 april så fick Grace sina valpar det blev 1 hane och 9 tikar, 10 valpar. Deras färger är vit och guld och vit och röda. Vi vägde dem först när de var 1 dag gamla och deras vikt var då: Hane, 477 gram och tikarna, 466 gram, 449 gram, 436 gram, 433 gram, 427 gram, 423 gram 419 gram, 418 gram och 296 gram. Grace är en jätteduktig mamma och alla valparna äter bra och går fint upp i vikt. Några bilder på dem, en när de är nyfödda och de andra är tagna lite senare. Fler bilder kommer i deras bildgalleri S-kullen och mer info finns på sidan födda valpar. Några av tikarna är tillgängliga.


Valparna 2 dagar


Valparna 3 dagar

Har Darka varit på igen med Narcissos "Fjodor" den 8 april i Barje, Slovenien det gick fantastiskt bra och han fick EXC och CERT och blev Champion i Slovenien. Stort grattis Darka.

för i år gick av stapeln den 8 april. På plats var Keira och Fredrika kom med Iakkhos. Haylie löpte tyvärr och kunde inte vara med. Det var ganska få hundar anmälda, så det blev inte könsdelat det innebär att hanarna och tikarna springer ihop. Keira skadade sig i sitt första lopp, hon haltade lite så hon kunde inte springa ett andra lopp. Iakkhos var jätteduktig och klarade båda loppen, det var en svår bana och många hundar sprang bort sig, det är svårt att som hane konkurrera mot tikarna, men han fick en fin 5:e plats. Stort grattis Fredrika

på svenska vinthundsklubbens officiella utställning i Sundsvall den 7 april, så ställde Malin ut Placidia "Doris" i valpklass 6-9 månader, hon fick jättefin kritik och blev 1:a med HP och BIM valp. Stort Grattis Malin

en lite sen påsk hälsning från oss, då vi var på utställning på påskafton. Så Glad Påsk till er alla.

Vi har varit på den internationella utställningen i Malmö den 31 mars, med Keira, Haylie och Kayla.  Det gick bra för tjejerna Keira fick EXC och CK, Haylie EXC och Kayla som var skendräktig var inte så pigg på att visa upp sig så hon fick Very good. Känns jättebra då både Haylie och Kayla har det utställning resultat de behöver inför LC säsongen. 

Vi har länge sett fram emot den här parningen mellan "Grace"  Tinniwinnies Ereshkigal Creme Lady och och "Iakkhos" SELCCH Tinniwinnies Iakkhos Red Lord, så nu äntligen får vi får små borzoi valpar omkring den 17 april mellan dessa underbara hundar.
Grace är efter vår "Doris" Tarasovs Gernsey Flair, årets Lc hund 2010 och "Totty" C.I.B SEUCH DKUCH Russkiy Azart Optimist Premier Maksimum.
Iakkhos är efter vår legendariska "Deya" SELCCH ECC Winner 2013 i Tyskland, Russkiy Azart Orchideya La Divina och "Klasse" Teine Just so Jadite.
Iakkhos är bror till vår Keira och han är svensk lure coursing champion har flera Cacil och en fin pallplats 6:a på EM i Schweiz 2017.  Både Grace och Iakkhos är utställda med Exellent och CK. I den här kombinationen förväntar vi oss valpar för både utställning och lure coursing.
Nedan ett par bilder, på båda när de springer lure coursing, en stående bild på Grace, en stående bild på Iakkhos kommer Senare.


Grace och Iakkhos

Har Darka varit på med Narsissos "Fjodor" den 18 mars i Gaweinstal, Österrike. Fjodor sprang fantastiskt bra och kom på en andra plats. Han har med sina fina resultat kvalat till EM i Danmark. Stort Grattis Darka.