var vi på igår med Lunas valpar så nu är de chippade vaccinerade och besiktigade utan anmärkning. Pojkarna besiktigas senare så de är bara chippade och vaccinerade.

Den 3 augusti var Lunas valpar sju veckor. De är så busiga och de tycker det är roligt att leka med småhundarna, framför allt med Mini. De har även väldigt roligt med Trassels valp Trud som ska stanna ett tag innan hon flyttar iväg. De tycker det är väldigt roligt att gå på upptäcktsfärd på tomten, men på grund av den otroligt varma sommaren idag 36 grader i skuggan så får man vara lite försiktig med när man tar ut dem så det inte är för varmt. De har alla en så härlig personlighet och de är så gulliga En bild nedan fler kommer i deras bildgalleri.

Igår kom Hanna och Daniel och deras barn för att hälsa på lilla Tirawa och givetvis så fann de varandra. Vi hade en så trevlig dag och de hade bestämt att de skulle stanna över natten i Jönköping så de skulle komma tillbaka idag för att hämta honom. Så det blev en ny veterinärbesiktning som givetvis var utan anmärkning. Så på eftermiddagen kom de för att hämta hem sin lilla kille och efter en trevlig pratstund så var det dags för dem att åka hem till Åkersberga. Vad han ska heta är inte riktigt bestämt ännu. Det är alltid känslosamt att skiljas från de små men han har fått en underbar familj så det känns väldigt bra. Vi önskar er lycka till med lilla Tirawa.

Ett lite sent grattis till P-kullen som fyllde 1 år den 29 juli. Stort grattis till Winston, Winona, Pan "Nestor", Prometheus "Elroij", Penelope "Pennie", Pandora, Placidia "Doris", Phoebe "Elga" Pelé "Aina" och Pompeia "Feja".
På bilden är de 6,5 veckor.

Idag kom Petra och Oskar med sina två barn Moa och Nova för att hämta sina två killar. Vi hade en jättetrevlig kväll med fika och sedan blev det dags för dem att åka hem till Vrigstad, Tor kommer att kallas för Zorro och Tammuz kommer att kallas för Zigge. Det är alltid lika känslosamt att skiljas från de små, men de har fått en underbar familj så det känns väldigt bra. Så roligt att ni ville ha båda killarna och vi önskar er lycka till med lilla Zorro och Zigge. Tack för den goda rabarberpajen och kladdkakan.


Tor "Zorro"


Tammuz "Zigge"

Idag är valparna 6 veckor och de är så busiga och modiga de gillar att gå på upptäcktsfärd både inne och ute . De tycker det är så roligt att vara ute men på grund av den enorma värmen så får de inte vara ute så långa stunder.  Vi vägde dem när de var drygt 5 veckor och deras vikt var då: hanarna 850 gram, 849 gram och 774 gram, tikarnas vikt var: 807 gram, 641 gram och 611 gram. En bild nedan och fler kommer i deras bildgalleri.

Idag kom Mica och Rikard och hans syster för att hämta lilla Themis. Vi hade en trevlig förmiddag med fika och sedan blev det dags för dem att åka hem till Varberg, hon kommer att få tre hundkompisar och kallas för Vilja. Det är alltid skänslosamt att skiljas från de små men hon har fått en underbar familj så det känns väldigt bra. Vi önskar er lycka till med lilla Vilja.

ute nu och så har det varit sedan maj med en temperatur upp till 34 grader i skuggan. Det känns lite konstigt att sent på kvällen klockan 21.30 så känns det så svalt och behagligt och när man tittar på termometern så står den på 25 grader och att det sedan är det 20 grader under natten. Hundarna är mest aktiva på morgonen och på kvällen då livar de upp och både leker och springer runt och jagar varandra. När de är ute under dagen så är de mest i skuggan även om unghundarna kan få ett ryck och börjar att leka intensivt ett tag. Småhundarna är lite tokiga med sina filtar då de bäddar ner sig under dem, man tycker att det borde vara otroligt varmt men de tycker att det är jättemysig. Det gäller att vara försiktig med de små valparna så där är vi extremt noga med med att de alltid är i skuggan när de är ute och att de inte får vara ute för länge. Känns som om det verkligen skulle behövas lite regn. 

Först ut att flytta är lilla Tristan och hans nya matte Hanna och husse Jonatan kom idag på förmiddagen för att hämta honom. Vi hade en trevlig förmiddag och sedan blev det dags för dem att åka hem till Kalmar, hans nya namn kommer att bli Chappe. Det är alltid känslosamt att skiljas från de små men han har fått en underbar familj så det känns jättebra. Vi önskar er lycka till med lilla Chappe.

Idag är valparna 8 veckor och igår var det sista natten med gänget, så vi tog den sista gruppbilden på de små. De är nu riktiga små busfrön och de har alla en underbar personlighet. De tycker det är jätteroligt att vara ute, roligt är att leka med Mini som även hon är ett riktigt busfrö. En bild nedan och fler kommer i deras bildgalleri. 

Igår var Trassels valpar på veterinärbesiktning så nu är de vaccinerade, Chippade och besiktigade utan anmärkning. De var så duktiga och viftade på svansen hos veterinären.

Nu är det bestämt vad valparna ska heta och som vanligt är det samma tema ett namn från någon mytologi och den här gången är det från Nordisk, Japansk, Grekisk, Indisk och Keltisk mytologi samt från en gammal japansk folksaga. Som vanligt är deras färg inkluderad i namnet.

Tinniwinnies Urashima Black Lord- Urashima Taro är en minst 1200 år gammal japansk folksaga om en ung fiskare som räddar en liten havssköldpadda till livet och blir belönad med ett besök till havsguden Ryujins palats på havets botten. Han träffar havsgudens dotter som ser till att han trivs under de tre år som han vistas där. När han vill återvända hem får han med sig en magisk ask, som inte får öppnas om han vill komma tillbaka. Det visar sig att tiden i den verkliga världen går hundra gånger snabbare än i gudarnas värld. Det slutar med att han öppnar asken och åldras snabbt och dör. 

Tinniwinnies Uranos Black Lord- uranos var i den grekiska mytologin en himmelsgud och alla andra gudars anfader. Han var son och make till Gaia och fader till titanerna. 

Tinniwinnies Uther Black Lord- Var i keltisk mytologi kung av Britannien och far till Kung Arthur. 

Tinniwinnies Uzume Black Lady- Uzume är skrattets och dansens gudinna i japansk mytologi

Tinniwinnies Uma Black Lady- Uma är ett alternativt namn på den hinduiska gudinnan Parvati, som används då hennes asketiska leverne för att blidka guden Shiva kommer på tal.

Tinniwinnies Urd Black Lady- Urd är i Nordisk mytologi det förflutnas gudinna. Hon var den ursprungliga nornan och hon råder över folks öden. Hon vakar över urdarbrunnen som är belägen vid världsträdet Yggdrasils rot i Godheim. Hon är den namnkunigaste av de tre nornorna. Hon spinner livets tråd åt alla kända väsen. 

Idag är valparna 5 veckor och de är väldigt busiga. De leker med varandra och med sina leksaker. Det är väldigt spännande att vara ute och de blir mer och mer nyfikna och modiga. De har nu flyttat in i valprummet och valparna har fått mycket större utrymme att vara på. Vi kommer att väga dem i dagarna så deras vikt kommer skrivas in när de är 6 veckor. En bild nedan och fler kommer i deras bildgalleri. 

I fredags den 20 juli kom Marita med sin vän Tuija som vi känner sen tidigare för att hämta sin valp Semele. Vi hade en trevlig eftermiddag med fika och valpmys, sedan blev det dags för dem att åka hem till Söderköping. Hon får en borzoikompis att vara med och hon kommer att heta Avanna. Det är alltid känslosamt att skiljas från de små men hon har fått en underbar matte så det känns väldigt bra. Lycka till med lilla Avanna.

Idag är valparna 7 veckor och nu är de riktigt busiga, de är väldigt äventyrliga och springer runt på hela tomten. De leker med de små hundarna och de så modiga. De har alla en underbar personlighet och de är så gulliga. En bild nedan och fler kommer i deras bildgalleri.

.

till Trassels valpars ,T-Kullen,  pappa  "Rio" Earthquake Z Klanu Lubuzow som på utställningen i Tvååker den 6 juli blev svensk och dansk champion. Sort grattis Carola!

I lördags var Susanne och Johanna på den inofficiella utställningen på Tollarps brukshundsklubb. Susanne hade med sig Nefetari "Natasha" och Olympia "Ofelia" och Johanna hade med sig Prometheus "Elroij" och Pan "Nestor". Det gick jättebra för dem alla Ofelia ställdes i juniorklass och Natasha ställdes i öppen klass båda blev 1:a i sin klass och i bästa tik klass kom Ofelia 1:a med HP och blev sedan BIR och Grupp 2:a, Natasha blev 2:a med HP och båda fick jättefin kritik.  Elroij och Nestor ställdes i juniorklass kom 2:a och 3:a med HP och jättefin kritik. De ställde även upp med hundarna i uppfödarklass och fick HP med fin kritik och de blev sedan grupp 2:a. Jättekul att ni gjorde det ni var så duktiga. Stort grattis Susanne och Johanna.

I fredags var valparna 4 veckor och de är väldigt busiga. De har börjat att intressera sig för leksaker och tycker det är roligt så smått leka med varandra. De har varit ute och de tycker det är väldigt spännande de är både nyfikna och modiga och vågar gå iväg utan mamma Luna. En bild nedan och fler kommer i deras bildgalleri.

I onsdags var valparna 6 veckor och de är väldigt påhittiga och busiga. De har fått träffa några av de små hundarna och det var väldigt roligt. De är ute så ofta det går, det är så otroligt varmt så det blir tidigt på morgonen eller senare på kvällen, de tycker det är jätteroligt att vara ute och går på upptäcktsfärdrer. Vi vägde dem när de var drygt fem veckor och deras vikt var då, hanarna 820 gram, 762 gram, 762 gram, 739 gram och tikarna 878 gram och 698 gram. En bild nedan och fler bilder i deras bildgalleri.

Som vanligt så är det samma tema ett namn från någon mytologi och ett namn från en gammal saga, den här gången är det från mytologin från de nordamerikanska Pawneeindianerna och från nordisk, grekisk, mesopotamisk mytologi  och från en gammal Keltisk saga. Som vanligt så är deras färg med i namnet.

Tinniwinnies Tirawa Black Lord- är den högsta gudomen i mytologin hos de nordamerikanska Pawneeindianerna. Tirawa befriade värden från jättarna och gjorde den beboelig för människor. Därefter bestämde han himlakropparnas banor. Det sägs att han upprätthåller ordningen i världen och eftersom himlakropparna är livsavgörande på prärien, är han också den viktigaste guden hos  Pawneeindianerna

Tinniwinnies Tristan Black Lord- Tristan är en av huvudpersonerna i den gamla keltiska sagan om Tristan och Isolde. Tristan var systerson till kung Mark av Cornwall och en av riddarna av runda bordet och Isolde var dotter till kungen av Irland. Tristan eskorterade Isolde för att hon skulle stå brud åt hans morbror och länsherre, men av misstag drack de båda av en kärleksdryck som Isoldes mor anförtrott åt en av hennes tjänarinnor och som var menad åt Isolde och Kung Mark. För Isoldes skull sviker Tristan sin plikt som vasall.

Tinniwinnies Tammuz Black Lord - Tammus som är det akkadiska namnet i mesopotamisk mytologi, han förknippades med växtlighet och vissnande och blev därmed förknippad med både fruktbarhet och återfödelse. När han dog så sörjde hans maka Ishtar honom så till den grad att hon begav sig till underjorden för att finna och hämta tillbaka honom. Hennes företag att återbörda sin make sågs som en mytologisk metafor för årstidernas och jordbrukets växlingar. I riterna för tillbedjan av Tammuz begrät man honom under den hetaste tiden på året, då det var torrperiod. 

 Tinniwinnies Tor Black Lord- var i nordisk mytologi en åskgud och var en av asatrons främsta gudar. Hans hustru var Siv och de har två barn dottern Trud och sonen Mode. Han har även sonen Magne från ett tidigare äktenskap med jättinnan Järnsaxa. Deras hem är borgen Bilskirne i Trudvång i Asgård. När Tor förargas åker han runt på sin vagn som dras av bockarna Tanngnjost och Tanngrisnir bland molnen och strider med sin hammare Mjölner mot de onda i form av jättarna. Det är så åska uppkommer. Andra attribut är kraftbältet Megingjord som får hans styrka att växa när han drar åt svångremmen. Han har också jarnhandskar och en järnstång i vänsterhanden. Han är böndernas och trälarnas gud och var den populäraste av gudarna. Han är den som bringar ordning ur kaos och kallas för "mänsklighetens beskyddare". Han är inte odödlig och i Ragnarök kommer Tor och Midgårdsormen att döda varandra.

Tinniwinnies Trud Black Lady- I nordisk mytologi omnämns Trud som både dotter till Tor och som en av de valkyrior som sades skänka einhärjarna, de fallna krigarna som dött en tapper och ärofylld död i strid varvid de fördes till Valhall, öl och bestämde vem som skulle dö i strid. 

Tinniwinnies Themis Black Lady - Var i grekisk mytologi Zeus andra hustru och moder till moirerna och Horena och en av dem var Dike.