Den 15 april så fick Grace sina valpar det blev 1 hane och 9 tikar, 10 valpar. Deras färger är vit och guld och vit och röda. Vi vägde dem först när de var 1 dag gamla och deras vikt var då: Hane, 477 gram och tikarna, 466 gram, 449 gram, 436 gram, 433 gram, 427 gram, 423 gram 419 gram, 418 gram och 296 gram. Grace är en jätteduktig mamma och alla valparna äter bra och går fint upp i vikt. Några bilder på dem, en när de är nyfödda och de andra är tagna lite senare. Fler bilder kommer i deras bildgalleri S-kullen och mer info finns på sidan födda valpar. Några av tikarna är tillgängliga.


Valparna 2 dagar


Valparna 3 dagar

på svenska vinthundsklubbens officiella utställning i Sundsvall den 7 april, så ställde Malin ut Placidia "Doris" i valpklass 6-9 månader, hon fick jättefin kritik och blev 1:a med HP och BIM valp. Stort Grattis Malin

en lite sen påsk hälsning från oss, då vi var på utställning på påskafton. Så Glad Påsk till er alla.

Vi har varit på den internationella utställningen i Malmö den 31 mars, med Keira, Haylie och Kayla.  Det gick bra för tjejerna Keira fick EXC och CK, Haylie EXC och Kayla som var skendräktig var inte så pigg på att visa upp sig så hon fick Very good. Känns jättebra då både Haylie och Kayla har det utställning resultat de behöver inför LC säsongen. 

Vi har länge sett fram emot den här parningen mellan "Grace"  Tinniwinnies Ereshkigal Creme Lady och och "Iakkhos" SELCCH Tinniwinnies Iakkhos Red Lord, så nu äntligen får vi får små borzoi valpar omkring den 17 april mellan dessa underbara hundar.
Grace är efter vår "Doris" Tarasovs Gernsey Flair, årets Lc hund 2010 och "Totty" C.I.B SEUCH DKUCH Russkiy Azart Optimist Premier Maksimum.
Iakkhos är efter vår legendariska "Deya" SELCCH ECC Winner 2013 i Tyskland, Russkiy Azart Orchideya La Divina och "Klasse" Teine Just so Jadite.
Iakkhos är bror till vår Keira och han är svensk lure coursing champion har flera Cacil och en fin pallplats 6:a på EM i Schweiz 2017.  Både Grace och Iakkhos är utställda med Exellent och CK. I den här kombinationen förväntar vi oss valpar för både utställning och lure coursing.
Nedan ett par bilder, på båda när de springer lure coursing, en stående bild på Grace, en stående bild på Iakkhos kommer Senare.


Grace och Iakkhos

Har Darka varit på med Narsissos "Fjodor" den 18 mars i Gaweinstal, Österrike. Fjodor sprang fantastiskt bra och kom på en andra plats. Han har med sina fina resultat kvalat till EM i Danmark. Stort Grattis Darka.

Var Darka på med Narsissos "Fjodor" på dubbelutställning i Banja Luka i Bosnien och Hercegovina den 10-11 mars. Det gick mycket bra för Fjodor och dag 1 blev det EXC 1 med CERT och dag 2 EXC 1 CERT och R-CACIB. Han blev ny champion i Bosnien och Hercegovina. Stort Grattis Darka

Var Susann och Emmylina på med Olympia "Ofelia" och Pandora i Laholm den 10 mars, det gick riktigt bra för tjejerna, Ofelia blev 1:a med HP och BIR junior och grupp 2:a och Pandora 1:a med HP och BIR valp och Grupp 4:a. Stort grattis Susann och Emylina. 

Vi planerar att ha några valpträffar i vår, för dvärgpinschrarna blir det helgen den 5-6 maj och för borzoierna blir det den 19-20 maj. Inbjudan skickas till alla våra underbara valpköpare inom kort och vi hoppas att så många som möjligt kan komma på en eller båda dagarna.

Köpt tillbaka Pan "Mandel" den 4 mars då hans ägare inte kunde ha kvar honom. Det bestämdes redan från början att han skulle få flytta vidare till Johanna och Matz som har hans bror Promethius "Elroij". Johanna och hennes mamma kom för att hämta honom den 7 mars och de fann verkligen varandra. Han kommer att få ett underbart hem och så roligt att få leka med Elroij och deras lilla Juno. Han byter namn till Nestor. Vi önskar er lycka till med lilla Nesor. Några bilder på honom här hemma tillsammans ned sina syskon Winston och Winona och en bild på honom hemma hos Johanna och Matz med sin bror Elroij.


Nestor och Winona


Winston, Nestor och Winona


Nestor


Johanna med Nestor, Winston och Winona


Nestor hemma i sin nya familj med sin bror Elroij

på Winston och lilla Ran "Rapunzel" som var på besök.

av Jenny, Jimmy, Saga och lilla Ratri "Zita" den 24 februari. Som vanligt alltid lika trevligt att träffas och vi hade en jättetrevlig dag med lunch och middag och Zita fick leka med syster Kenna, de hade så roligt tillsammans. Några bilder på dem. 


Kenna och Zita


Zita med Leia


Zita

Årets lure racing kommer att vara den 16-17 juni mer information om det går att se på dvärgpinscher klubbens hemsida.

Dvärgpinscherklubbens årsmöte har varit och jag kommer att sitta kvar i styrelsen i ytterligare två år och även vara kvar i RAM gruppen, Tävlings, lure racing och viltspår kommitten. Det ska bli jätteroligt att fortsätta jobba för klubben.

Har Susanne och Emmylina varit på med Olympia "Ofelia" och Pandora i Hässleholm den 24 februari. Ofelia blev 1:a med HP och BIM och Pandora fick 1:a med HP. Stort grattis Susanne och Emmylina. Malin var med  Placidia "Doris" i söråker den 18 februari och hon blev 1:a med HP och BIR. Stort grattis Malin. Alla tre fick en jättefin kritik. bilder på dem bilden på Doris är från en utställningsträning.


Olympia "Ofelia"


Pandora


Placidia "Doris"

Ett stort grattis till C-kullen som fyller 7 år idag. Grattis till Cleopatra "Samba", Chimaira "Molly", Cicero "Nemo" och Caesar "Zumba". En extra tanke till Ceres "Pandora" som är i hundhimlen. På bilden är de 8 veckor.

På borzoiringens tio i topp placerade sig Iakkhos på en tredje plats och Keira på femte plats, med bara fyra prov så det är ett väldigt bra resultat. Keira stukade tassen och kunde inte vara med på två av de största proven och då hade hon ingen chans att kunna bli etta på listan. Så vi fokuserade på att hon skulle kvala till EM och att bli norsk lure coursing champion. Både Keira och Iakkhos har kvalat till EM i Danmark. Stort Grattis Fredrika.
På bästa avelshane/tik kom Deya, Russkiey Azart Orchideya La Divina och Pappan till vår H och I kull, Klasse, Teine just so Jadite på en fin 3:e plats med bara 3 hundar som tävlat Keira, Iakkhos och Ikaros på 4 och 3 prov vardera. Doris, Tarasov´s Gernsey Flair kom på 6:e plats med bara två hundar som tävlat på 3 prov sammanlagt. Erebos "Bozze" och Haylie. Stort grattis till Camilla som äger Klasse.
Bästa uppfödrlistan kom vi på en 2:a plats vilket är fantastiskt bra då alla hundar som tävlat har sprungit färre än fem prov. Bilder på Keira och Iakkhos.

 
Keira

 
Iakkhos

Idag fyller K-Kullen 3 år. Stort grattis till Cassie, Keriron och Karon "Rufus". På bilden är de 8 veckor.

 på borzoierna som Lennart tog i snöyra när han var uppe och hälsade på oss.


Kayla ute på fältet


Dustin och Leona busar


Dustin, Leona, Haylie och Winston leker


Cayenne


Hazel


Leona


Dustin och Leona

och en chock fick vi då det visade sig att Gina väntade valpar och den 28 november 2017 under natten föddes 1 hane och 4 tikar. Vi förstod att det måste ha hänt en tjuvparning då en god vän till oss var här, han skulle följa med till Norge på en lure coursing tävling med en av sina hundar och han stannade några extra dagar efter tävlingen.
Det kändes helt ofattbart då vi visste att vi haft stenkoll på henne och det kan bara ha hänt då jag och Christian var och handlade och vi hade hundvakt och  hon då av misstag måste har kommit ut.
Med tanke på valparnas färg så misstänkte vi speciellt en av hans hanar. Vi tog direkt efter att valparna var födda kontakt med svenska kennelklubben och berättade vad som hänt och frågade hur vi skulle gå till väga, de talade om hur vi skulle göra för att få valparna registrerade och har vi följt deras direktiv.
När valparna var 6 veckor blev det till att åka till veterinären och ta blodprov på alla valparna och på mamma Gina, vår vän var i sin tur hos sin veterinär och tog blodprov på tre av sina hanar för att vara säker på att det inte var fler än en pappa till valparna. Det blev en lång väntan men till slut kom provsvaret och det var som vi misstänkte att det var hans svarta hane som var pappa till valparna. Så nu kunde vi skicka in allt underlag till SKK för att få valparna registrerade och det gick väldigt fort.

Vi bestämde tidigt att då vi inte visste vem som var pappa till valparna, att inte gå ut med kullen på hemsidan nu utan vänta tills allt var klart. Så vi frågade våra vänner och tidigare valpköpare om de var intresserade av en av dessa valpar och alla har fått så underbara hem. Alla har varit här och hälsat på när valparna var små och det har varit så roligt att träffas er alla. 

Lite information om alla valparna, vi vägde dem först sent sent på kvällen och deras vikt var då: lilla killen vägde 510 gram och flickorna vägde 538 gram, 470 gram, 439 gram och 417 gram. När de var tre veckor så hade de gått upp jättebra i vikt och vägde då: hanen 2108 gram och tikarna 2308 gram, 2119 gram, 2003 gram och 2002 gram. 
De har alla utvecklats jättefint och de är så härliga och mysiga i sin personlighet.
Nedan ett par bilder på dem och fler bilder finns i deras bildgalleri R-kullen, samt bild på mamma Gina och Pappa Djagger.


Valparna nyfödda och 6 veckor

Mamma Gina Tarasov's Habanera och pappa Djagger Istvan In The Name Of Love 

Valparnas namn är som vanligt från samma tema inom mytologin och den här gången är det från Indisk, keltisk, slavisk och nordisk mytologi och deras färg kommer också att finnas med i namnet.

Tinniwinnies Ravana Red LordRavana var i indisk mytologi en demonhärskare på Sri Lanka. Han hade tio huvuden och troddes vara oövervinnerlig. Guden Vishnu lyckades förgöra honom i sin inkarnation som människa, Rama.

Tinniwinnies Rhiannon  Black LadyVar en central kvinnlig gestalt i den brittiska, keltiska mytologin. förmodligen var Rhiannon ursprungligen en keltisk gudinna. Detta antar man eftersom många av hennes attribut sammanfaller med den kontinentala hästgudinnan Epona.

Tinniwinnies Rusalka Black LadyRusalka var i slavisk mytologi en grupp vattennymfer. De antogs vidta olika skepnader vi olika tillfällen. Ibland klädde de sig i drunknade flickors gestalt och ibland uppträdde de som förföriska kvinnor som lockade män med sina sånger. De troddes leva i stora floder och i vissa trakter sas det om dem att de gömde sig i trädkronorna på sommaren och återvände till vattendragen på hösten. I den sydslaviska mytologin motsvaras rusalkorna av vilorna.

Tinniwinnies Ratri Black LadyRatri är nattens gudinna i indisk mytologi, syster till gruningen Ushas. Hon skänker vila och återställer ordningen på natten.

Tinniwinnies Ran Fawn LadyRan är i nordisk mytologi havsdjupets gudinna och maka till jätten Ägir. Hon fångar in drunknande personer med sitt stora nät och håller dem i sina salar på havets botten.

Först ut att flytta var Ravana som flyttat hem till Viktoria och Joakim i Tranås. Han kommer att få sällskap av en borzoi som faktiskt är hans halv syster Hestia "Enya" Vi hade en jättetrevlig dag innan det var dags för lilla killen att åka hem. Så roligt att ni kommer att ha lilla Ravana som nu kommer att kallas för Caesar. 

Sedan var det dags för Rusalka att flytta hem till Gunilla i Linköping. Hon kommer att få en Chinese crested dog som kompis. Gunilla stannade över helgen och vi hade en jättetrevlig helg och på söndagen var det dags för dem att åka hem. Så kul att du kommer att ha lilla Rusalka som kommer att kallas för Chanel.

Sen var det Ratri som flyttade hem till Jenny, Jimmy och Saga i Nässjö. Vi hade en hade en jättetrevlig dag som alltid när vi ses. Lilla Ratri som kommer att kallas för Zita kommer att få 4 dvärgpinschrar som sällskap. På kvällen var det dags för dem att åka hem, det är så roligt att ni kommer att ha lilla Zita. 

Lilla Ran var näst på tur att flytta hem till Tina som bor i Vireda. Tina träffar vi varje dag då hon har sina hästar och minigrisar hos oss. Lilla Ran som kommer att kallas för Rapunzel och får 5 dvärgpinschrar, 1 mops, 1 airedaleterrier och en blandras att leka med. Hon kommer att komma upp till oss varje dag då Tina är i stallet, så roligt att Rapunzel kommer att vara hos dig. Som vanligt hade vi en jättetrevlig dag innan de åkte hem.

Lilla Rihannon "Kenna" kommer att stanna inom familjen.

Det är alltid jobbigt att skiljas från de små men de har alla fått så underbara familjer så det känns så bra. Vi önskar er lycka till med de små.


Ravana "Caesar"


Rusalka "Chanel"


Ratri "Zita"


Ran "Rapunzel"

 
Rhiannon "Kenna"