Igår fyllde A-kullen 11 år. Stort grattis till Achilles "Kingston" och Apollon "Diesel". En extra tanke till Agamemnon "Dexter" och Artemis "Engla" som är i hundhimlen. På bilden är de 6,5 vecka.

för säsongen var i Katrineholm och det var bara Keira som fick springa då Haylie fortfarande har en knapp hälta kvar. Keira var helt fantastisk hon sprang så bra låg 1:a efter första loppet och hon sprang ännu bättre i det andra loppet. Det kändes som om hon hade vunnit men innan man vet så är det alltid nervöst. Så det kändes helt fantastiskt när hon placerade sig som 1:a med Cacil.

Näst sista lure coursing provet var i Torne den 29 september.  Både Kerira och Haylie skulle springa och vi hoppades att keira inte skulle vara allt för skendräktig, utan att hon skulle kunna hålla fokus tillräckligt mycket för att få en bra placering. Hon var faktiskt jätteduktig och låg på en andra plats efter första loppet och hon sprang ett bra andra lopp också och slutade som 2:a. Så nöjd med hennes resultat. Lilla Haylie hade sån otur då hon trampat snett och fick en lätt hälta som påverkade hennes lopp. Hon startade så bra men sen hände något och hon kunde inte springa fult ut så hon slutade på en 5:e plats.

i går kom Jenny och hennes dotter för att hämta lilla Urashima som vi kallar för Maximus. Vi hade en jättetrevlig eftermiddag, sedan blev det dags för dem att åka hem till Virsbo och hans nya namn är Fenris. Det är alltid jobbigt att skiljas från de små men han har fått en underbar familj så det känns väldigt bra. Vi önskar er lycka till med lilla Fenris. 

Ett stort grattis till Leia som igår fyllde 3 år.

igår fyllde N-kulle 3 år. Ett stort grattis till Haylie, Kayla, Narcissos "Fjodor" och Nefertari "Natasha". En extra tanke till Neptunus "Boris" som är i hundhimlen. På bilden är de 8 veckor.

Ett stort grattis till lilla Tosca som idag fyller 10 år.

Av lilla Ciara som är en av de valparna från Grace som vi valde att behålla en bild på henne

På några av våra unga borzoer när de är ute och leker. 


Stor och liten har mycket att säga till varandra, Rapunzel och lilla Cassie


Lilla Cassie och Kellie


Winona och Ciara tycker mycket om varandra


Leona, Winston och Winona


Cora och Kellie

Var Darka med Narcissos "Fjodor" i Trautskirhen i Tyskland den 8 september på utställning och den 9 september på Lure coursing. Det gick fantastiskt bra, på utställningen kom han 1:a och fick en ny titel Landessieger Nordbayern 2018 och på lure coursingen kom han 2:a och 1:a i kombination av utställning och lure coursing med ny titel Beauty and performanse. Den 15 september var de på lure Coursing grand Prix i Slovakien även där gick det fantastiskt bra och Fjodor kom 1:a med både CERT och CACIL. Stort grattis Darka

Ett stort grattis till lilla Brizby som idag fyller 12 år. 

de små dvärgpinscher valparna tycker våra småhundar här är lite bilder på dem  när de är ute och leker. De har så roligt med Lilo, Tiana,  Uraschima som vi kallar för Maximus och Uranos som vi kallar för Stitch.


På de två övre bilderna är det Uranus "Stitch" och Urachima "Maximus" och på de nedre är det Lilo och Stich och på den sista är det Stitch.


På den övre är det Lilo och Tiana och på de nedre är det Stitch och Maximus


På de övre är det Briznby och Briseis och Amie med sina barnbarns barn och på den nedre är det Brizby med sina barnbarns barn och Mor och dotter Briseis och Mini


På den övre är det Maximus, Stitch, Cassie, Amie och Lilo i bakgrunden på de nedre är det Amie, Brizby, Leia och Tosca och Leia med Valparna


På de övre bilderna är det Tosca och Leia och Brizby och Tosca på de Nedre Amie med sitt barnbarns barn Lilo och Briseis


På de övre bilderna Leia, Tosca och Brizby och Amie, Tosca, Leia med valparna på de nedre Atti, Leia, Maximus, Stitch och Cassie  och Atti


På den övre bilden Iza och på de nedre mor och dotter  Briseis och Mini

på de små dvärgpinscher valparna och lilla Shiva som alltid ligger och sover med dem på natten och han tycker det är så roligt att busa med dem, det tycker även Kenna och Rapunzel som ofta går in och gosar en stund.


Shiva med de små pinne valparna, han tycker det är så roligt att gosa och leka med dem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kenna och Rapunzel tycker också det är roligt med valparna


Rapunzel och de små valparna


Kenna busar med de små

I lördags den  augusti var Jenny och Saga med Ratri "Zita " och Susanne med Olympia "Ofelia" på officiell utställning på Öland. Båda tjejerna var jätteduktiga och fick fin kritik. Ofelia fick EXC, tyvärr så ville domaren inte ge ck då hon var lite för smal, hon har matvägrat ett tag då hon är väldigt skendräktig. Zita fick VG Domaren tyckte att hon är så ung och behöver utvecklas mer. Stort grattis Jenny och Susann

Lure racet gick av stapeln den 25-26 augusti och vi hade sån tur med vädret, det blev två jättetrevliga dagar med både gamla och nya deltagare. Från oss var det dels våra två hundar Briseis och Mini och våra valpköpare var Mona och Örjan med Demeter "Pixie" som skulle försöka försvara sin titel från förra året, Tina med Julius "Zazu", Jupiter "Timon" och Loke både Zazu och Loke hade var sin titel att försvara, ny var Gutienne och Henrik med Mercurius "Willie".
Som vanligt så körde vi lure racet på lördagen och rakbanan på söndagen. Alla tävlande hundar var så duktiga och det är så roligt att se både hundar och ägare vara så entusiastiska. 

Lördagens resultat blev för vår del fantastiskt med tre lure racing vinnare. Pixie vann ensam klassen för tikar och fick titeln LRV-18 även Willie vann ensamklassen för hanar med titel LRV-18 i parklass tävlade Timon, Zazu och Loke och där placerade sig Loke som 1:a med titel LRV-18, Zazu kom 2:a och Timon 3:a, i tik parklass kom Mini på en fin andra plats, Briseis är skendräktig så hon ville inte alls springa utan det blir bara rakbana för henne i stället. 

Söndagens resultat blev följande, hanhundsklassen vanns av Zazu som fick titel RBV-18 2:a kom Timon och 3:a blev Loke, Willie kunde tyvärr inte vara med på söndagen. I tiklassen kom Pixie 2:a och Mini 3:a och tik veteranklassen vanns av Briseis som fick titel RBVV-18.

Best in Field delades ut till den hund som gjort det bästa sammanlagda resultatet på båda dagarna och det blev Zazu. Stort grattis till er alla så roligt att det gick så bra.

Vill också tacka vår domare Susanne Holmström för att du kunde komma, även vår pilot Christian och våra funktionärer Jenny, Jimmy och Gunilla, våra fotografer Lennart och Örjan, Tina i sekretariatet och Jimmy som tidtagare. Bilder kommer senare

Den 25-26 Augusti så var Susann med Olympia "Ofelia" på dubbelutställningen på Gotland, det gick jättebra och hon var så duktig och fick fin kritik båda dagarna. Dag 1 fick hon EXC 1 CK och R-CERT och dag 2 blev det EXC. Stort grattis Susann

  

Den 25 augusti kom Malin och Alexandru och deras son för att hälsa på de små killarna och de fastnade för lilla Uther som kommer att kallas för Zorro. Efter en trevlig pratstund så var det dags för dem att åka hem till Kollered. Det är alltid lika känslosamt att skiljas från de små men han har fått en underbar familj så det känns väldigt bra. Vi önskar er lycka till med lilla Zorro. 

För ett tag sedan kom lilla Urd "Bella" tillbaka till oss då deras matte Linda och barnen hade blivit allergiska. Vi lovade dem att hon inte skulle säljas vidare utan att hon skulle få växa upp tillsammans med sin syster Uzume "Lilo", som min kompis Tina är fodervärd åt. Så Tina kommer att bli fodervärd även till lilla Bella, hon har fått byta namn då Bella är ett namn som vi tidigare haft på en av våra hundar så hennes nya namn är Tiana. Hon kommer att få sällskap av inte bara Lilo utan flera hundar bla sin kusin Trud "Eggelina" och sin pappa Julius "Zazu". Nedan ett par bilder på henne.


Tiana och Lilo 

Susann var igår med Nefertari "Natasha" och Olympia "Ofelia" på Lc träning i Laholm. De fick springa ett licens lopp var och båda två klarade det med glans, så duktiga tjejer. Nu bara två lopp kvar till lc licens, Ofelia får dock vänta med det tredje licensloppet tills hon är 18 månader. Stort grattis Susann

Först ut att flytta av Lunas valpar var lilla Urd, hennes matte Linda och husse Dennis och deras två barn kom i fredags. Vi hade en trevlig förmiddag och sedan blev det dags för dem att åka hem till Tyresö och hon kommer att kallas för Bella.

Senare samma dag kom Mona och Örjan med sina två pinnar Tanja och Demeter "Pixie" som är mormor till Lunas valpar för att hämta hem både Luna och lilla Uma. Vi hade en så trevlig eftermiddag med lunch och jättegod kaka som Mona hade tagit med. Sedan blev det dags för dem att åka hem till Sävedalen och lilla Uma kommer att kallas för Tuva.

Även lilla Uzume och Trud flyttade iväg samma dag hem till min kompis Tina som bor i Vireda. Lilla Uzume kommer att kallas för Lilo och Tina är fodervärd åt henne och  Lilla Trud kommer att kalas för Eggelina. Historien om hennes namn är att då hon bara vägde 69 gram när hon föddes så sa Tina att hon vägde mindre än ett ägg. Så hon kallade henne för ägget och då tyckte vi att det lät lite roligare med Eggelina då vi brukar kalla hennes mamma för Trasselina så får de lite lika namn. Så roligt att de små tjejerna får vara tillsammans och vi kommer att träffa dem väldigt ofta då vi kommer att vara hundvakt till dem då Tina jobbar. De kommer att få flera hundkompisar bla Eggelinas mamma Juno "Trassel" och Lilos pappa Julius "Zasu".

Det är alltid lika känslosamt att skiljas från de små, men alla har fått underbara familjer så det känns väldigt bra. Vi önskar er lycka till med Bella, Tuva, Lilo och Eggelina.


Urd "Bella"


Uma "Tuva"


Uzume "Lilo"


Trud "Eggelina"