Vi vill önska er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR! Här är hundarnas årliga nyårskort.

Vi har lagt upp den här artikeln igen då den förlorades då vi flyttade över allt från den gamla sidan, den lades ursprungligen upp den 31/12 2014

Idag är valparna fyra veckor, de är nu på upptäcksfärd i rummet, de är riktigt aktiva och busar med varandra. De har blivit väldigt duktiga på att äta och har börjat intressera sig för leksaker. Vi vägde dem igår och de vägde då, hanarna 3011gram och 2947gram och tiken 3057gram. En bild på dem nedan och fler i deras bildgalleri.

Doris trodde inte på tomten, inte hennes två döttrar Ginger och Grace som leker i bakgrunden, eller de andra hundarna heller men nu gör de det. Julafton har varit en riktigt rolig dag med mycket paket med godis och leksaker.

Men kanske allra bäst tyckte åtminstone de stora hundarna, var att det började snöa det var så roligt att springa runt i snön.

På juldagen och annandagen var vi ute hela flocken både på fältet och på tomten, det blev utelek nästan hela dagarna.

Amie pulsar runt ute på fältet

Ginger, Grace och Cayenne i full fart på fältet

Alla de stora tjejerna leker på fältet, utom Deya som är hemma med sina valpar.

Ginger och Grace riktig syskon kärlek

Atti, Amie och hennes dotter Cleopatra "Samba" som snart ska ha valpar, 7 veckor i dag bara 2 veckor kvar tills Amie blir mormor igen.

Briseis, Cleopatra "Samba" och Brizby som kikar ut från verandan.

Ginger, Grace, Hazel och Cayenne har alltid lika roligt tillsammans.

Men vi småhundar passade också på att mysa innomhus och att leta godis i olika aktivitetsspel.

Här myser vi framför kaminen och värmer oss efter att vi har varit ute.

Det är riktigt roligt att leta efter godis tycker Brizby och Amie.

Matte tycker det är kallt men vackert ute, att det är kallt bryr vi oss inte om, men måste hålla med om att det är väldigt vackert med all snö på träden.

På kvällen säger matte att vi i lilla småligan eller småtjejerna, som hon kallar oss småhundar för, måste ha på oss blinkhalsband för att vi ska synas i mörkret. Här är vi ute med några av de stora tjejerna.

Till kvällen blir man så väldigt trött och måste gå och lägga sig och då är det bra att få mysa tillsammans både stora och små.

God Natt tycker Cayenne och Iza, nu vill vi sova.

 

 

Vi önskar er alla en riktigt GOD JUL. 
Här är hundarnas årliga julkort borzoierna representeras i år av Hazel och Cayenne.

Idag är valparna tre veckor. De leker nu med varandra och man kan höra dem både skälla och morra ibland. Vi vägde dem för 2 dagar sedan och de vägde då, hanarna 2011gram och 1947gram och tiken 2124gram. De har fått prova på fast föda och det var jättegott. De har fått sina klor klippta och de var väldigt duktiga.  En bild på dem nedan och fler i deras bildgalleri.

Idag är valparna 2 veckor. Nu har de öppnat ögonen, den lilla tiken öppnade dem redan i söndags, killarna öppnade dem idag. De utveclas jättefint och äter bra alla tre, de rör sig nu mycket snabbare och bättre.
En bild på dem nedan och fler i deras bildgalleri.

Nu väntar vi dvärgpinschervalpar. Vår söta fodervädstik Tinniwinnies Cleopatra Black Lady "Samba" är parad för ett tag sedan med fina Heziblos Lord Flark och valpar väntas den 9 jan.
Stort Tack Annette på Exigor´s kennel för att vi fått låna din underbara kille. Båda två är patella och ögonlysta utan anmärkning. De har känd mental status och är skottfasta, de är även utställda.
Heziblos Lord Flark är viltspår champion och har vunnit SM i viltspår 2012, Cleopatra har en andra plats på SSPK Lure Racing SM 2013. Med den här kombinationen hoppas  vi på både snygga och arbetsvilliga valpar, men framför allt sociala och trevliga små valpar efter dessa underbara hundar. 
Mer information på sidan väntade valpar.

 

till Brizbys pappa Blue-Star Nemo som på Stockholms Hundmässa den 13 december blev Svensk vetearan vinnare 2014, grattis även till ägare Annette Persson på Exigor´s Kennel.

idag är valparna en vecka, de fortsätter att gå upp bra i vikt och väger nu, hanarna 1011gram och 810 gram, tiken 879 gram. De är mer aktiva nu och rör sig en del ibland riktigt långt från Deya och då hör man små protester då de inte hittar tillbaka lika lätt. De är så goa och mysiga. En bild nedan och fler i deras bildgalleri.

 

Lite bilder

2014-12-09 21:35
på små hundarna som vi tagit vid några tillfällen då vi varit utre på promenad.


Iza spanar på de andra

Briseis

Amie, Brizby, Atti och Cleopatra "Samba" i skogen på vårt inhägnade fält

Atti

Tosca har en rock på sig, då pälsen inte har vuxit ut igen efter hennes  operation.

Amie

tyckte hundarna det var när vi gjorde höstplöjningen på flera av våra fält,  de följde väldigt noga vad som hände och sprang runt på tomten för att kunna se så bra som möjligt. På bilden är det ett gäng hundar som spanar ut på fältet på andra sidan grusvägen.

Den andra december fick Deya sina valpar det blev tre stycken två hanar och en tik. De vägde hanarna 465 gram och 396 gram, tiken 396 gram. De är jättefina och går upp bra i vikt när de var två dagar vägde de hanarna 504 gram och 435 gram, tiken 458 gram. Deya är en jätteduktig mamma och valparna blir sötare och sötare för var dag. Nu är de 5 dagar gamla ett par bilder nedan och fler i valparnas bildgalleri.

Deya med valparna 2 dagar gamla

Valparna 4 dagar

Deya

2014-11-30 18:25
har blivit lite tjock, bara fyra dagar kvar tills hon beräknas få sina valpar. Hon är så otroligt kelig och gullig, hon tar det mest lugnt och strosar runt i trädgården och älskar att ligga och mysa i soffan. 
Ska bli så spännande att se hur många det blir och vad det blir för färger på valparna. En bild på henne som vi tog idag.


Idag fyller H-kullen 1 år, stort grattis till Hazel och Cayenne och syskonen Hades "Zhivoy", Herakles "Herkules", Hugin "Hugo", Hemera "Emmyloo", Hel "Lajka" och Hestia "Enya". På bilden är de 7 veckor.

Vi har fått två nya djur på gården, det är Pinocchio som är en mini shettis och Pumba som är en mini gris. Båda två är Tinas och de kommer att bo hos oss. På bilden med hästarna är det Hero, Pinocchio och Roxan.

Det här är hundarnas bästa kompisar, de kommer att vara med på bilder framöver så vi tänkte att det var bra att presentera dem. Azlan är en Airedaleterrier, Dante är en mops och är Toscas systerson, Musse är en dvärgpinscher och är Atti och Amies bror och Minos är en blandras, Det är Tina som är matte till dem och hon har även sin häst Hero hos oss, han är presenterad i ett tidigare inlägg.

Cayenne med Azlan

Atti med Musse och Dante

Minos

 

är Hero, han är en fjording. Det är Tinas häst och han kommer att vara här hos oss tillsammans med Roxan och Måne. En bild på honom och en med Roxan och Måne med på den bilden är även Dunia som är på besök, hon bor på granngården men kommer över då och då.

Måne, Dunia Hero och Roxan med Tina.

Idag fyller Deya sex år,  stort grattis till henne och även till hennes bror Totty som är pappa till vår E-kull.

den första snön och Hazel och Cayenne blev alldeles tokiga när jag släppte ut dem på morgonen. De var ute och lekte med de andra borzoierna och sprang runt som galningar, när de kom in var de så otroligt trötta. under dagen och kvällen så smällte all snö bort så nu är det barmark igen. Småtjejerna tyckte det var mindre roligt men har inget emot att vara ute och busa med varandra och med de stora. Vi tog som vanligt en härlig promenad på stora fältet bakom huset, vår hundrastgård, och där har de alltid lika roligt då de kan spring fritt och man behöver inte oroa sig att de springer bort. Tyvärr blev det inga bilder då det var så dåligt ljus ute.

Vi önskar er en trevlig allhelgonahelg. Hundarna har fått halloween tema på sina bilder. Borzoierna representeras av Hazel och Cayenne.

Den 18 oktober hade vi en valpträff med Ginas och Doris valpar. Det var så otroligt roligt att se Ginas valpar igen och träffa deras mattar och hussar, Hemera "Emmyloo" Hel "Lajka" och Herakles "Herkules" hade vi träffat tidigare men inte de andra. Tyvärr kunde inte Lotta komma med Hades "Zhivoy". Men med på träffen var Therese med Emmyloo och Erebos "Bozze", Kerstin med Herkules och Euhemerus "Platon", Carin och Berra med Lajka, Jonny och Leena med Hugin "Hugo" och Victoria och Kim med Hestia "Enya". Det var en jättetrevlig dag hundarna fick leka fritt på tomten och de hade så roligt tillsammans. Vi åt lunch ihop och sedan blev det att testa lure coursing och alla sprang fantastiskt. Ska bli så roligt att se de tävla nästa säsong, men först ska de ta sin licens som de kan börja med när de fyller ett år, tredje och sista licensloppet måste de ta när de fyllt 1½ år. Sedan var det fri lek igen och efter det gick vi in och fikade. Tack Kim, Leena och Kerstin för de fina bilderna på hundarna. Ett par bilder nedan resten finns i bildgalleriet valpträff.

Kerstin med Herkules, Carin med Lajka, Therese med Emmyloo, Leena med Hugo, Victoria med Enya, Jonny med Hazel, Elizabeth med Cayenne och Christian med mamma Gina och pappa Klasse

Hazel, Herkules, Emmyloo, Hugo och Cayenne

Viktoria med Enya, Cayenne och Hazel

 

hoppas vi att det blir mellan underbara Teine Just So Jadite "Klasse" och vår fantastiska Deya, Russkiy Azart Orchideya La Divina, SELCCH FCI European coursing champion 2013, årets Lc hund 2011,2012,2013, klubbmästare 2010 & 2011. Valparna beräknas födas den 4 december, vi ser fram emot att få snygga och snabba små valpar i den här fina kombinationen. Tack Cammilla Collen på kennel Just So för att vi fått låna din underbara hane. Mer information om kullen på sidan väntade valpar.