Tinniwinnies Herakles Black Lord

"Hekules"

Bor hos Kertin i Malmö

Utställning officiell: juniorklass EXC

Lure coursing licens

Lure Coursing: 1Xcert

Kvalificerat till EM 2016

 

Herakles var en hjälte i grekisk mytologi. Han var son till Zeus och Alkeme. 
När Herakles föddes tog Zeus med honom upp till olympen och la honom vid sin sovande hustru Heras bröst, ty de barn som drack av gudomlig bröstmjölk blev odödliga. Herakles betyder "Heras ära" på grekiska.  
I egenskap av son till Zeus var Herakles tilltänkt som Peloponnesos härskare. Emellertid var Zeus hustru Hera , som alltid, bitter på sin otrogne make. När den högsta guden vid ett tillfälle skröt med att den son som föddes i Perseus hus samma dag skulle bli konung. såg Hera till att Herakles kusin Eurystheus föddes före Herakles, varpå kusinen blev Herakles herre. Även fortsättningsvis utspelar sig Herakles liv i skuggan av Heras fientlighet. Hon gör honom vansinnig varpå han tar död på sina barn han fick med sin första fru, Megara och måste utföra en serie uppdrag åt Eurystheus för att sona sina brott, herakles tolv stordåd. Efter detta är Herakles befriad från tjänsten hos Eurystheus men fortsätter sedan att utföra många nya och stolta hjältedåd. När Herakles förälskar sig i prinsessan Lole tillreder hans hustru Deianeira ett kärleksmedel av kenaturen Nessos blod för att försäkra sig om sin makes trohet och smörjer in dennes skjorta med detta. Blodet var emellertid giftigt och smärtorna som följde gjorde att Herakles lät bygga ett bål som han besteg, och lät sätta eld på , för att få slut på sina lidanden.
Gudarna mottar den genom smärtan helade, hjälten i Olympen och ger honom den odödliga Hebe som hustru. Hans motsvarighet i rommersk mytologi är Herkules.