Vi vill önska er alla ett riktigt Gott Nytt År.
En stor kram till alla våra underbara valpköpare, ni är helt fantastiska.

Tack för alla fina jul och nyårshälsningar.

Först tog vi en en promenad med alla hundarna, sen fick de små vara hemma för det är för djup snö dit vi skulle. Borzoierna fick följa med, det är en bra bit dit och snön var riktigt djup och vi fick pulsa genom skogen ner till fältet och de höbalar vi lämnat där i somras. När vi kom dit var det jättevackert och man såg en hel del spår av olika djur. Höbalarna var översnöade och det tog lite tid att få bort snön ovanpå så att vi kunde skära loss plasten runt balarna. Ska bli roligt att se om det går att få några bilder när djuren äter. Det finns ett älgpass där och Christian tänkte smyga dit och se om det går att fota med ett teleobjektiv.

Det är alltid väldigt roligt att ta ut alla hundarna på promenad och sedan släppa dem i hundrastgården så de kan springa fritt på den upplogade banan. Trots att de kan springa runt på ca en 500 meters bana så lockar ändå snön emellan och det är till och från väldigt roligt att pulsa genom snön. Här är det Iza som är på väg tillbaka genom snön när vi ska gå hem.

 

Efter promenaden var det skönt att krypa upp i soffan och värma sig bland filtarna. Briseis har fått en boa om halsen av Deya.

Julafton är superkul, först lek ute sen paket att öppna med godis och leksaker. Snören är roliga att leka med. Sen är det mysigt att bara koppla av.

 

Vi vill önska er alla en riktigt God Jul.

Tigge tar sig en tupplur. Bollen har han tagit som en riktigt mjuk kudde att luta huvudet mot.

Gina har en förmåga att ofta göra något riktigt dumt, ibland är det små saker hon gör och ibland blir det katastrof. Senaste dagarna har hon roat sig med att tugga sönder damsugarens sladd, den låg framme för att vi skulle ta upp den till övervåningen, sladden var givetvis inte i. När vi skulle ta upp damsugaren såg vi att sladden var av. Sån tur var så har vi en damsugare till så det gick att städa klart. Hon har bara en gång tidigare tuggat på en sladd och då var det sladden till husses blixt som var i två delar, givetvis var den sladden inte heller i. Julen är en tid som passar henne perfekt, julgran med en massa pynt i är superkul att ta och bockar, tomtar och paket ska vi inte prata om, det är så kul att ha sönder dem. Det blev till att sätta grindar framför granen så hon inte kommer åt dem. Vi får hoppas att hon har lugnat ner sig till nästa år.

Deya och Gina tycker att de små hundarnas korgar med alla filtar i är riktigt sköna. Korgarna är inte så stora, men det hindrar inte dem att göra sig så små som möjligt för att få en mysig liggplats.

 

Hundarna framför allt de små tycker det är roligt att följa med till vedboden när vi hämtar ved. De tycker att det är så kul att klättra runt bland vedträna.

Igår var vi hos Annette på Exigor´s kennel och parade Amie med Único Perritos Eros in Black, valpar beräknas komma den 18 februari. Det blir svart röda valpar.
Tack Annette för att vi fick låna din underbara kille.
Briseis fick följa med och leka med Wanna och Russlan.

Hundarna tycker att det är så roligt att springa i de plogade gångarna både på tomten och i hundrastgården. Våra hundrastgårdar är två av våra fält som vi har inhägnat och den ena är på 1 hektar och den andra på 1,5 hektar och det perfekt att låta hundarna få springa lösa där.

Har fått bilder av Madelene på Berenike "Nikita", hon är ett litet busfrö men en mycket snäll och duktig liten tjej.

Veterinärbesök

2010-12-13 13:22

 

Idag har vi varit hos veterinären och tagit bort Briseis hörntänder, hon hade 3st kvar och de satt fast ordentligt. Deya har fått sina tänderna fina och Doris har fått sin första rabies spruta, hon ska ju springa i europamästerskapet i lure coursing i Holland i Juli 2011.

När vi var på väg ut så tyckte Deya att det var väldigt roligt att ta tag i några av småhundarnas koppel och springa lite försiktigt med dem.

Vi har fått hjälp med att ploga upp gångar på tomten, det har blivit både breda och smala gångar. Det är som en labyrint på tomten som hundarna kan springa i och de har snövallar och höga snöberg att klättra i och över. Vi fick även plogat i en av våra hundrastgårdar så där har dom en enorm racerbana att springa i.

Korna tycker väldigt mycket om att vara ute i snön och passar på att sola sig utanför ladan.

Hästarnas hage gränsar till vår tomt. Varje gång hundarna springer ut på tomten så hör hästarna dem och springer i full fart ner till staketet för att möta hundarna och hälsa på dem. De är så söta när de står och nosar på varandra. Ibland så lägger sig de stora hundarna där nere och håller hästarna sällskap, då brukar små hundarna springa ner en extra gång.

De stora hundarna vaknar rätt tidigt och vill gå ut, då blir det fart på Atti, Briseis, Tosca och Iza. Amie, Brizby och Tigge tycker det är mycket bättre att sova vidare. Det blir en kort utevistelse, Briseis och Atti springer direkt tillbaka till sängen. Iza och Tosca som båda är små matvrak vet att det blir mat till de stora hundarna, men de får vänta, så när Doris, Gina och Deya har ätit upp så är det inget roligt längre. De springer då upp på övervåningen och tillbaka till sängen. De kommer sedan inte ner förrän någon gång mellan nio och tio då de vill gå ut och sedan ha mat. Nu när det är så kallt så är det ju extra mysigt att sedan mysa framför brasan.

Nu när det är så kallt ute så leker de små hundarna mycket mer inomhus. Favoritlekkompis är Tigge, han älskar att busa med pinnarna och Tosca och de har intensiva lekstunder. Tigge låter ganska ordentligt när han leker och Doris som är väldigt beskyddande när det gäller pinnarna och Tosca tycker ibland att det kan låta lite väl mycket. Hon kommer då för att undersöka att allt är ok. Hon är extra vaksam när det gäller Briseis, hon tycker fortfarande att hon är så liten. Det är rörande att se hur omtänksam hon är.

Tigge och Brizby