Vi önskar er alla ett gott slut på 2011 och ett Gott nytt år!

Tack alla ni, dvs alla underbara valpköpare, som ger Tinniwinnies hundar ett så fint och innehållsrikt liv och att ni älskar dem så högt!
Vi vill också tacka våra underbara vänner för ännu ett fantastiskt år.
Vi blickar nu framåt och ser med spänning fram emot det nya hundåret 2012.

Det har varit en regnig och blåsig dag och hundarna tyckte inte att det var roligt att gå på promenad.
Det blev istället att leka inomhus och äta ben. Middags maten har de fått serverad i en aktivitetsmatta, det blir många kulor att gömma under de olika lagren. De små får en och en komma ut och leta reda på sin portion mat. De tycker alltid att det är jätteskoj och söker väldigt intensivt efter sina kulor.

I kväll är hundarna riktigt trötta. Först var vi på skogspromenad sen blev det vila för hundarna och därefter blev det lure coursing. Christian lade upp en ganska lång lure coursingbana med många svängar.
Först fick pinnarna springa och Iza fick för första gången springa med dem och hon tyckte det var jätteroligt.  Hon kan självklart inte hålla samma fart som pinnarna men hon var jätteduktig och entusiastisk. Sedan fick borzoierna springa var sitt ensamlopp och de sprang alla tre väldigt bra.
Nu ligger de alla och sover, Doris och Gina på övervåningen, Deya i soffan och småhundarna i stora korgen framför kaminen i köket.

Igår när vi var på skogspromenad så hittade vi kantareller, helt otroligt att hitta kantareller nu i slutet av december. Vi får se om det milda vädret gör att fler svampar kommer upp, får hålla utkik när vi är på promenad. Pinnarna nosade på dem och blev glada och tyckte att de skulle få godis, de kom ihåg när vi tränade kantarellsök.

Julafton är riktigt skoj med mycket paket med godis, ben, leksaker o annat roligt. Alltid kul att öppna dvs slita upp paket och sedan även leka bland allt julklappspapper.

 

Tack för alla fina julkort, julbilder och julhälsningar.

Vi önskar er alla en riktigt god jul.

När vi var ute i dag på vår skogspromenad så såg vi två stycken älgar som som gick väldigt nära oss. Som tur var så var hundarna kopplade och de stod precis vid en liten kulle så de såg aldrig älgarna.
Vi stod helt stilla och väntade tills de hade gått förbi en bra bit innan vi gick vidare. De är lite otäckt när man möter dem så nära i skogen, man vet ju aldrig hur de reagerar men det var jättefint att se dem på så nära håll.

I fredags fotograferade vi hundarnas årliga julkort och som vanligt blev det tre stycken, en på pinnarna, en på borzoierna och en på Tosca, Tigge och Iza. Hundarna märkte direkt att något var på gång när vi plockade fram rekvisita och bar ner studiobitarna till vardagsrummet.
Pinnarna framför allt Atti, Amie och Brizby är vana vid fotografering då de har gjort flera modellbilder, Briseis tycker även hon att det är kul att fotas. När allt var klart för fotograferingen så började vi med pinnarna, borzoierna låg i soffan och tittade skeptiskt på, Småtjejerna var jätteduktiga och vi fick helt underbara bilder på dem.
Därefter var det Toscas, Tigges och Izas tur det var inte lika lätt med dem men vi fick riktigt bra bilder på dem. Sen var det borzoernas tur och de tyckte definitivt inte att det var något roligt. Framförallt inte när tomteluvan kom på och det är inte det lättaste att få alla tre att samarbeta men till slut så gick det bra och vi fick fina bilder på dem också.

I natt vid ca 05.40 vaknade vi av att det åskade så jag gick upp för att dra ur sladdarna till datorn, modemet och telefonen, nödvändigt när man bor så som vi gör. Givetvis var det några av hundarna Atti, Amie och Briseis som tyckte att de skulle passa på att gå ut. När jag öppnade dörren så ösregnade det men de gick ut ändå men kom fort in igen. När vi hade gått och lagt oss igen så blixtrade det till och började åska igen, sen blev det tyst. Helt otroligt att det kan åska i december.
När vi sedan vaknade lite senare och jag släppte ut hundarna så snöade det riktigt snöblask.
Hundarna tyckte inte att det var något roligt väder så det blev en snabb utevistelse och sen in och krypa ner i korgen framför kaminen i köket. Det har varit så slaskigt ute idag och hundarna ville definitivt inte gå på någon skogspromenad, de ville ut på fältet i den stora hundrastgården och där fick de springa lösa.

Nya bilder

2011-12-12 17:32 Dagbok 2011

Nya bilder på våra hundar i bildgalleriet vinterbilder

Tinniwinnies Artemis Black Lady "Engla" fick idag fyra svart röda tikvalpar. Mer information finns på till salu sidan. Intresserad av en dvärgpinscher valp efter Engla kontakta Lina: 073-6162654

Jag brukar gå på promenad med hundarna på sen eftermiddag och på kvällen, trots att det är så mörkt ute. Det är tyvärr omöjligt att släppa hundarna eller promenera på fälten då de ofta är både rådjur och älg därute när det har blivit mörkt och då är det inte kul att stöta ihop med dem.
Vi brukar istället gå på vår lilla grusväg, det är ytterst sällan det kommer någon bil där men man måste trots allt vara uppmärksam. Så för att synas bättre så var vi i måndags och köpte reflexvästar till både mig och småhundarna. Hundarna tycker att det är jättekul att ha de på sig och det blir riktig trängsel i hallen när vi ska gå ut. De tycker alla att de ska få på sig sin väst först. De har nu lärt sig att reflexväst och blinkhalsband betyder koppelpromenad och bara blinkhalsband betyder springa i trädgården.
På bilden fick de ha på sig västarna på dagen så att vi kunde fotografera.

Det har nu snöat sedan i måndags och det är faktiskt riktig mycket snö nu. Hundarna tycker att det är jätteroligt att leka i snön, de små far runt och jagar varandra och dyker då och då ner i snön när de hittar någon intressant lukt. De stora fullständigt älskar snön de springer som galningar och jagar varandra sedan lägger de sig ute och vill inte gå in i första taget.
Hästarna är också väldigt förtjusta i snön tycker att det är kul att springa och snön yr runt om kring dem. Det är så mysigt att gå på skogspromenader när det precis har snöat och man inte ser några spår alls utom möjligtvis efter något djur ibland, hundarna tycker det är väldigt roligt, framförallt när de hittar något spår. När de kommer in efter promenaden så är det mysigt att värma sig i korgen framför kaminen.
Det är så fint med den nya belysningen i trädgården med den vita snön, kunde inte låta bli att ta en bild.

Gina och Iza

Myser framför kaminen

 

Häromdagen när Christian var ute med de stora hundarna så kom plötsligt en gråhund springande utan någon ägare. Det hör inte direkt till vanligheten här hos oss att det är några lösa hundar som springer runt. Christian förstod att den måste tillhöra något av jaktlagen som jagar runt Fråsttorp.
Han gick hem med hundarna och den följde efter, det var ju så roligt att leka med borzoerna.
Vi tog in de stora och lät gråhunden springa runt på tomten,  därefter ringde vi det telefonnummer som stod på halsbandet. Hundens husse var inte så långt ifrån och hade följt honom med gps så han visste att han var vid Fråsttorp. Han bad oss hålla kvar honom så skulle han komma och hämta honom.
När ägaren kom  fick vi reda på att han tagit upp ett spår på en älgtjur och följt den förbi oss och troligtvis var på väg tillbaka när han fick syn på våra hundar. Då var det säkert mycket roligare att stanna kvar och leka än att gå tillbaka till husse och jaktlaget.
De små hundarna fick inte träffa hunden men de visste att någon var därute. Så när de hade åkt iväg så släppte vi ut de små och de for runt som tokar runt hela tomten och nosade efter spåren av hunden.

Vi hade även besök av en liten kattunge som hade hittat in i verkstaden/garaget och hade definitivt ingen lust att gå ut därifrån. Det var en av Vivis kattungar och vi försökte locka ut den men den ville inte, det blev till att lämna dörren öppen och hoppas på att den skulle spring tillbaka till Vivi. När vi kollade följande dag så var katten inte kvar men hundarna kände att det varit en katt där och tyckte att det var väldigt intressant. Vi skulle åka iväg och det tog ett bra tag innan de ville hoppa in i bilen.

Tosca

2011-12-03 13:06 Dagbok 2011

Vi har varit osäkra på om Tosca verkligen är med valpar eller om det möjligtvis bara är en valp, då hon har visat tecken på att vara dräktig, men ändå inte är speciellt tjock. Vi var i torsdags på ett ultraljud med henne och vi fick då reda på att det var som vi misstänkte, hon var tom. Veterinären kunde dock se att hon har varit dräktig men resorberat valparna. Det var tråkigt då vi sett fram emot små mopsvalpar men vi får göra ett nytt försök på nästa löp. Efter ultraljudet var det som om Tosca förstod att hon blivit avslöjad med att lura oss, för nu var det gamla vanliga Tosca igen. Full av bus, jätteroligt att gå långa promenader igen och leka och springa runt med de andra hundarna.

Det vill säga Atti, Amie, Brizby, Briseis och Iza var med Christian hos veterinären i måndags för att få sina tänder rengjorda, så nu är de riktigt fina igen. De är så tokiga, de har så otroligt bråttom ut ur bilen och in till veterinären för att hälsa, att gå dit är tydligen jätteroligt.

Under hela veckan har vi haft hantverkare här. Vi har nu fått våra pelletskaminer installerade, det blev lite extra arbete med det då det ska kontrolleras med rökkanaler mm. Nu är elen till lyktorna i trädgården dragen och det blev jättefint, de lyser upp riktigt mycket. Ska sätta upp lite lyktor vid vedboden senare men det får bli efter nyår.
Hundarna har givetvis tyckt att det är kul med så mycket folk här hemma, om de fick som de ville så skulle det inte bli något arbete gjort, de hade föredragit att få all uppmärksamhet. Kaminerna är helt underbara, småhundarna har alltid tyckt att det har varit skönt att värma sig framför någon brasa och de fullständigt njuter i korgen som ligger i köket i närheten av kaminen.
För övrigt har hundarna fått roa sig med lite sökövningar och en del spel, de tycker att det är jättekul och jobbar väldigt intensivt för att lösa hur man ska få ut godiset.
Idag skulle Christian ha åkt i väg med borzoierna och pinnarna på rakbanetränig i Norrköping men det dåliga vädret gjorde att det blev inställt. Vet inte om det blir några fler träningar i år.

Demeter har varit på utställning

2011-11-27 16:08 Dagbok 2011

Den 20 november var Demeter "Pixie" på utställning. Det var åtta i hennes klass 6-9 månader och hon blev placerad som fyra. HP fick bara de som placerade sig som etta och tvåa.
 
Hon fick följande bedömning: 7 mån tik som för dagen har en aning långt huvud till kroppen, bra halsländ och välutvecklad kropp för åldern. Utmärkta vinklar fram och välplacerat framställ. Bra bredd i bröstkorgen skulle önska ett bättre vinklat bakställ. Rör sig med korta steg från sidan, trevligt temperament.

Artemis, "Engla" är parad med Qubec´s Maxman och svart röda dvärgpinchervalpar valpar väntas den 13 december. Om ni är intresserade av denna kombination kontakta Lina på tel: 073-6162654.

Vi har mest varit på långa härliga skogspromenader med hundarna, får passa på att riktigt njuta nu när det är så skönt ute. Tosca däremot vill nu inte alls gå så långt så hon får följa med ut på fältet. Där strosar hon runt lite som hon vill, när hon tycker att det räcker så sätter hon sig ner och då går vi hem.
För övrigt så har dikena på tomten varit väldigt roliga, de var 90 meter långa tunnlar som småhundarna har sprungit i och hoppat över. I fredags var elektrikern här och lade ner slangen som elledningen ska ligga i och i går kom Jonny tillbaka och lade igen dikena. Hundarna tyckte givetvis det var jätteroligt att träffa honom igen och kika på grävskopan. Extra intressant blev det när grävskopan var bakom huset, då gick det att spana ut genom fönstret från kökssoffan. Nu har det i stället blivit väldigt lerigt på tomten av all jord, det känns nästan som om det är en lerig åker på vissa ställen.
Det blev en hel del stora stenar som inte blev tillbakalagda så Jonny gjorde ett stenrös bakom vedboden, givetvis så har småhundarna hittat det och klättrar så klart runt bland alla leriga stenar.
Det är inte så kul att torka 10x4 blir ju 40 tassar varje gång de har varit ute.
Vi passade även på när Jonny var här att gräva upp de stenar som låg vid infarten till fältet som vi använder när vi gör lure coursing. Det är helt otroligt vilka enorma stenar som låg där, så nu går det lätt att köra in med bil på fältet.

Roligt att kika ut genom fönstret på grävskopan

I lördags den 12 hade vi en liten träff med valparna från de två senaste kullarna. Det var 8 av Brizbys och Amies 12 valpar som kom, de var de som bor närmast oss. Det var så otroligt roligt att träffa alla valparna och deras ägare igen. Vi samlades på tomten och alla hundarna fick leka med varandra, vi var 22 hundar med våra egna och 16 personer. Alla tyckte det var trevligt att träffas och hundarna hade hur kul som helst. Roligt att se att Amie och Brizby kände igen sina valpar och alla våra hundar blev så glada över att träffa dem.
Hundarna var riktigt duktiga då vi samtidigt hade hjälp till att gräva diken där elledningarna ska ligga till utebelysningen, det var spännande med grävskopan och dikena var roliga att springa i när det var klart. När alla hundarna fått hälsa och leka ett bra tag blev det dags för lunch och hundarna fick busa vidare inomhus. Därefter blev det lure coursing träning och de flesta sprang riktig bra, tyvärr blir det mörkt så snabbt nu så vi hann bara med ett lopp var.
Därefter drack vi kaffe med bullar och äppelkaka. Sen åkte de flesta hem och vi hade en jättetrevlig dag tillsammans och alla tyckte det var roligt att ses.
Vi får göra om det igen nästa år och hoppas då att fler kan komma från alla fyra valpkullarna även Brizbys och Atti och Amies syskon.
Ulrica och Mikael som har Cicero "Nemo", Djoser "Ollie" Laban och Alfons och Susann som har Cleopatra "Samba" stannade kvar över natten.
Flera foton går att se på Nemos och Ollies blogg Killarna.

Liljan med Dante, Ellionor med Dionysos "Dino", Ulrica med Djoser "Ollie", Lotta med Dvalin "Harley" Mona med Demeter "Pixie" och Moa med Mamma Brizby.

Mathilda med Chimaira "Molly", Mikael med Cicero "Nemo" Susann med Cleopatra "Samba" och Ulrica med mamma Amie.

Idag fyller Deya tre år stort grattis till henne och hennes bror Totty, som sen i juli i år bor i Sverige.