Tinniwinnies Jason Black Lord

"Mio"

Bor hos Hampus och Andrea i Göteborg

Jason var en hjälte i i grekisk mytologi, mest känd för att ha hämtat det gyllene skinnet tillsammans med argonauterna. Hans far kung Aison härskade över Thessallen i staden Iolkos.
När hans far blev dödad av sin bror Pelias, så smugglade  hans mor Alkimene ut sin nyfödda son Jason från staden. Hon tog med honom långt upp bland kullarna på landet till Kentauren Keiron som hade haft många hjältar som lärlingar. Han tog hand om Jason och lärde honom hur man hanterar svärd, spjut och lans.
När han vuxit upp berättade han för Jason vem han var och att hans far blivit dödad och blivit berövad sitt kungadöme, begav han sig till Iolkos för att ta tillbaka den tron som rättmätigen tillhörde honom.
Pelias träffade en överenskommelse med Jason om att han kom tillbaka med det gyllene skinnet från landet Kolchis så skulle han avstå tronen till Jason. Det var ett uppdrag som Pelias trodde var omöjligt att utföra.
Jason seglade iväg i sitt skepp Argo med en skara tappra krigare, som kom att kallas argonauterna.
Efter ett långt äventyr återvände Jason med både skinnet och den trollkunniga kungadottern Medea. Jason övergav sedan Medea för den korinthiska prinsessan Kreusa. Medea blev ursinnig och hämnades genom att döda Kerusa och hennes far samt jasons och hennes barn. Jason ådrog på grund av sin trolöshet Heras ogillande och slutade sitt liv övergiven och i fattigdom. Jason dog en neslig död då ett stycke av vraket av hans skepp föll ner på honom och krossade hans skalle när han sov under det mörknade vraket.