Vi öskar er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

Först var vi ute på vårt fält och de fick alla springa lösa, sedan tog vi en promenad med alla småhundarna och Keira Hazel och Cayenne. passade på att ta en bild på dem tillsammans.

 

Vi öskar er alla en riktigt God JUl. Här är hundarnas julkort, borzoierna representeras i år av Keira, Haylie och Kayla. De andra korten är som vanligt alla våra pinnar på och även våra taxar och mopsar har sitt eget kort.

 

som vi fått av Francien Roele på våra hundar. Den ena är ett collage av Deya, Doris och Gina och det andra är med Doris och hennes valpar, pappa Djagger och högst upp Deya. Tack Francien för de vackra bilderna.

 

Vi var på utställning på stockholmns hundmäsa den 12 och 13 december. Vi hade med oss Deya, Ginger och Keira och min kompis Tina hade med sig sina 2 dvärgpinschrar Julius "Zasu" och Jupiter "Timon". Borzoierna gick på lördagen och det var 47 stycken anmälda, Keira fick EXC3 i juniorklass och Deya och Ginger fick  EXC3 med CK och EXC4 i öppenklass. Deras kritik var jättefin och tyvärr så fällde Deya och det var det hon fick nedslag på annars hade det gått bättre. Tina ställde sina killar på söndagen det var 97 dvärgpinschrar anmälda varav 12  junior hanar. De är så unga och fortfarande under utveckling så de fick båda VG men med en fin kritik.

Vi är hundvakt åt Briseis valp Merkurius "Willie" över jul och nyår. Han är en jättegullig kille och han och syrran Mini, cassie och Leia har jätteroligt tillsammans, Här är en bild på honom med Leia.

av Haylie och Kayla som är två av Doris och Djaggers valpar, de är två underbara tjejer och det ska bli så roligt att se hur de utvecklas.

I onsdags den 16 december så körde vi  Narcissos till Helsingborg och överlämnade honom till hans nya mattes vän Tina. Hon körde sedan ner honom till Slovenien och överlämnade honom till Darka på fredagen som då äntligen fick träffa sin lilla kille. Det kändes lite jobbigt att skiljas ifrån honom men han har fått ett underbart hem och kommer att kallas för Fjodor och han får en borzoi kompis att leka med. Vi önskar dig lycka till med lilla Fjodor.

Fjodor och hans systrar Haylie och Kayla

är lilla Lady-Nala "Leia", hon är Toscas lilla barnbarn och det är så roligt att ha henne här hemma. Hon blev genast allas nya favorit, alla tycker så mycket om henne både de små och stora hundarna , Tack Andrea för att vi fick möjligheten att köpa henne av dig. Mamma är Tinniwinnies Guinevere Fawn Lady och pappa är Puggens Eyecatcher.

 

till Felix Z Klanu Lubusów pappa till L och M kullen och matte Carola, som den 21 november genomförde ett BPH med skott och har därmed känd mental status.

Ett stort grattis till Keira och hennes bröder Ikaros och Iakkhos som idag fyller 1 år. På bilden är de 8 veckor.

Idag fyller Hazel och Cayenne två år ett stort grattis till dem och syskonen, Herakles "Herkules", Hades "Zhivoy", Hugin "Hugo", Hemera "Emmyloo", Hel "Lajka" Hestia "Enya". På bilden är de 8 veckor.

Först ut och flytta var Nefertari, Susann och hennes dotter Emmylina kom för att hämta henne och det blev en trevlig fikastund innan de skulle åka. Hon flyttar till Skåne och får flera cocker spaniels som kompisar, hon kommer att kallas för Natasha.

Sedan var det Neptunus tur att flytta och han hämtades av Alexander och Emma med var även Emmas mamma även här hade vi en trevlig fikastund innan det var dags att åka. Han flyttar till Västervik och får en golden retriver som kompis, han kommer att kallas för Boris.

Det var så trevligt att träffa er alla igen. Det är alltid lika känslosamt att skiljas från de små, men båda har fått en underbar familj så det känns väldigt bra. Vi önskar er lycka till med Natasha och med Boris.

Nefertari "Natasha" och Neptunus "Boris"

Givetvis var vi på veterinärbesiktning innan valparna blev åtta veckor, så fredagen den 20 november blev de chippade, vaccinerade och besiktigade utan anmärkning. De var så duktiga och sociala hos veterinären.

Igår var Valparna åtta veckor och de är riktiga små busfrön. De är så nyfikna och modiga när de springer runt på tomten. De leker med både de små hundarna och med Hazel, Cayenne och Keira och mamma Doris tycker det är jätteroligt att vara ute och leka med dem. De är helt underbara och så gulliga. En bild nedan och fler i deras bildgalleri.

Igår var valparna sju veckor och nu har de blivit riktigt stora. De leker ute varje dag och rör sig över hela tomten, de är så nyfikna och modiga. De har alla en så otroligt härlig personlighet och är så gulliga. De umgås mest med småhundarna som de leker med varje dag, de försöker även att uppfostra de små busfröna, men även de stora är roliga att leka med ibland. Lennart Andersson som är husse till pappa Djagger har varit och hälsat på och han var så nöjd med de små och tyckte de var både fina och underbara små valpar. Han passade på att ta lite bilder på småttingarna som finns med i deras bildgalleriet. En bild nedan och fler i deras bildgalleri.

Nu är det bestämt vad valparna ska heta det blir som vanligt samma tema ett namn från någon av de olika mytologierna eller ett historiskt namn, även deras färg kommer att vara med i namnet. Den här gången så blir det ett historiskt namn och sedan från den nordiska mytologin, romersk och grekisk mytologi-

Tinniwinnies Narcissos Black Lord - Narcissos var inom grekisk mytologi en vacker yngling som var son till flodguden Kefissos. Narcissos var så underbart vacker att vem som än såg honom greps av kärlek, men problemet var att han avvisade varje kärlek. En dag blev kärleken gudinna Afrodite ursinnig på Narcissos, då han avisat både Echos och andra nymfers kärlek. Under en jakt kom Narcissos till en silverklar källa, där lutade han sig ner för att dricka vatten och då såg han en förtjusande yngling som i själva verket var hans egen spegelbild. Afrodite kom då på att låta honom förälskas  i sin egen avbild. Hans öga blev aldrig mätt på att se den strålande avbilden, så en dag sträckte han ner sina armar i vattnet för att krama om den vackra mannen i vattnet, men han kunde aldrig nå honom. På det sättet plågades han av evig längtan och kände att döden var nära. Han lutade då sitt trötta huvud mot gräset  och när han utandades sin sista suck, så stod där en blomma, den vita narcissen en pingstlilja. Gudarna hade förvandlat honom till en blomma som för alltid skulle påminna om honom. Det var på det sättet Narcissos dog av sin kärlek till sig själv.

Tinniwinnies Neptunus Red Lord- Neptunus var en havsgud i romersk mytologi, han gestaltades som en skäggig man med krona och treudd som var hans särskilda attribut. Han var sannolikt vattnets eller fuktighetens gud. Hans fest, Neptunalia firades i juli, åårets hetaste månad, antagligen till skydd mot torka. Neptunus gemål var gudinnan Salacia. Hans motsvarighet i grekisk mytologi var Poseidon.

Tinniwinnies Nefertari Black lady- Nefertari var född omkring 1290 f.kr, och död omkring 1255 f.kr, ho var en egyptisk drottning och farao Ramses ll:s favorithustru. De gifte sig innan han blev farao och äktenskapet var troligen ett kärleksäktenskap. Han benämde henne som den som solen skiner på. Nefertari var skriftlärd, vilket var ovanligt för tiden. Diplomatiska brev som hon har skrivit till kungligheter i grannländer finns bevarade. I Abu Simbel finns ett tempel till hennes ära, byggt av Ramses den ll. Hennes staty utanför templet är aningen högre än hennes makes, på grund av kronan på hennes huvud. Väggarna inne i templet täcks av bilder där Nefertari deltar aktivt i religiösa riter bredvid sin make, vilket tyder på att paret regerade Egypten tillsammans. Hon reste ner till Abu Simbel för att se sitt fullbordade tempel, men på grund av sjukdom såg hon bara exteriören. Nefertari dog 42 år före sin make, under hans 24 regeringsår. Hennes grav i Drottningarnas dal i Luxor är den mest storslagna där. Graven är 250 kvadratmeter, och väggarna är täckta med bilder på henne, men märkligt nog finns inte en enda bild av hennes make Ramses. På en av bilderna syns hon bära grekiska örhängen av silver, som sänts henne som gåva, det är ytterligare ett tecken på hennes betydelse som diplomat.

Tinniwinnies Nanna Red Lady- Nanna är en gudinna i nordisk mytologi, omtalad i den prosaiska eddan där hon nämns som hustru till Balder, deras son var Forsete. Den kända myten om Nanna Nepsdotter är den om hennes död. Balder har blivit mördad med en mistelpil av den blinde Höder på anstiftan av Like. Balders lik ska nu bäras upp på hans skepp för att brännas, men när hans kvinna Nanna Nepsdotter såg det då sprack hon av sorg och dog. Båda liken lades på skeppet och försågs med rika gravgåvor, varpå bålet antändes och de döda gemensamt anträdde resan till Hel.

Tinniwinnies Nyx Black Lady- Nyx var i den grekiska mytologin nattens gudinna, hon var både syster och maka till Erebos. Nyx var en av de första varelserna i universum och hon var troligtvis dotter till Chaos, men vissa källor antyder att gudomligheten Phanes var fadern. Nyx kallas ibland på svenska för endast natt och hennes latinska namn var Nox. Det grekiska namnet Nyx betyder "jordens dunkel".

 

Ett stort Grattis till Deya som idag fyller sju år.

Idag är valparna 6 veckor och de växer så fort nu, de är så nyfikna på allt både inomhus och utomhus. De utforskar nu tomten och rör sig längre och längre bort för varje dag. De har hälsat på några av de stora hundarna, Keira, Hazel och Cayenne och det är spännande och roligt. De är ute med småhundarna varje gång de ut och de har så roligt tillsammans. De blir bara goare och goare för varje dag. En bild nedan och fler i deras bildgalleri.

För ett tag sedan kom Juno tillbaka till oss då en i hennes familj hade blivit allergisk, de var fodervärd till henne. Hon är en jättesöt liten tjej och det ska bli väldigt roligt att se hur hon utvecklas. Hon Kallades tidigare för Lisa men nu har hon fått ett nytt namn och kallas nu för Trassel.  Nedan en bild på henne.