Var det den 17 april då vår underbara Gina fick somna in, hon fick en elakartad tumör och med tanke på hennes ålder så sa veterinären att det inte fanns något vi kunde göra för henne. Hon har aldrig tidigare varit sjuk och det kändes så jobbigt att få det här beskedet och låta henne få somna in. Hon var vår andra borzoi och hon var en fantastisk och väldigt smart hund med en mycket stark och underbar personlighet. Hon lämnar ett stort tomrum här hemma hos både oss och hundarna. Vi har så många underbara minnen med henne och vi saknar henne så otroligt mycket.

Historien om Gina är så speciell, vi hade bokat en tikvalp från hennes uppfödare redan ett år innan hon föddes. Det blev lite förändringar i valet av hanhund till valparna och vi fick en bild skickad till oss på den nya tilltänkta hanen och vi blev så förtjusta i honom och hoppades så att det skulle bli en röd liten tikvalp. Det föddes tre tikvalpar och en av dem var röd och vi ville så gärna ha henne. Men då vi skulle deläga henne med uppfödaren så var det hon som skulle bestämma vem hon ville att vi skulle ha och först valde hon lilla rödtotten som de kallade henne för, för att sedan ändra sig och välja den brindel färgade tikvalpen. Men när en god vän till henne var på besök som är duktig på borzoier så sa hon att hon tyckte att vi skulle ha lilla rödtotten och vi blev så lyckliga och i juli 2009 hämtade vi vår underbara tjej. Gina fann sig tillrätta med en gång och hon och Doris blev bästa vänner gjorde allt tillsammans, hon tog också till småhundarna på direkten och tyckte de var så gulliga.

Givetvis så skulle även Gina få springa lure coursing och hon var helt fantastisk. Hon tog tillsammans med vår Deya lure coursingen till en högre nivå och hon satte poängrekord på en svensk lure cousing tävling i Hjältevad och blev best in Field (Bäst av alla tävlande vinthundar under båda dagarna), det blev hon vid ytterligare en tävling. Många anser än idag att hennes lopp där är det bästa som en borzoi någonsin har sprungit. Hon tog Cert på alla fem proven som hon ställde upp på och på första provet nästa säsong så tog hon sitt championat. (Det måste tas över minst två säsonger) Senare samma år då var hon uttagen till Lure cousin EM i Budapest så sprang hon ett fantastiskt första lopp, tyvärr så blev det bara ett lopp då det blev för varmt. Men hon kom på en fin 5:e pallplats och det var helt fantastiskt att få uppleva det. Det är så roligt att vi har kvar flera av hennes underbara valpar, några tikar och en hane och genom dem så lever hon vidare. Hon har alltid haft en så stark närvaro och varit så klockren i sina signaler, hon var en helt fantastisk mamma och vän. När Doris gick bort var hon den givna ledarhunden och alla hundarna såg upp till henne.